L’Hípica Aiguamolls inicia un projecte de cria de cavalls de la raça Holsteiner

0
1778

L’equipament equí ha vist néixer el primer poltre de la raça Holsteiner, procedent d’Alemanya


L’Hípica Aiguamolls de Palau-saverdera ja ha vist néixer el primer poltre Holsteiner, dins el seu nou projecte de cria. El poltre va néixer a finals d’abril i tal com ens explica la propietària de l’hípica, Elisabeth Font, «n’estem esperant dos més». L’equipament equí ha iniciat aquest projecte de la mà d’un inversor que tenia com a objectiu criar i vendre la raça Holsteiner a la zona. «Són cavalls i eugues d’Alemanya amb molt bons orígens», detalla Font. Algunes de les eugues que van portar d’Alemanya ja van venir prenyades, «que són aquests dos poltres que esperem», i de mica en mica farem créixer la cria. «No m’atreveixo a parlar de xifres, encara», afegeix Font, tot i que actualment el projecte de cria ja compta amb una desena de cavalls de la raça germànica. Els poltres no es poden començar a muntar fins que no tenen 3 anys. «Aquest ha nascut i amb els altres dos que esperem fins d’aquí a tres anys no podem començar-hi a treballar, ara ens toca cuidar-los perquè creixin i esperar-nos uns anys». És per això que s’han adquirit poltres de més de 3 anys: «així podem començar-los a preparar per anar al Campionat de Catalunya i fer-nos visibles a les competicions amb la raça i el nou projecte de cria», explica Font.

RAÇA HOLSTEINER. Tal com ens explica l’especialista en equitació, aquests cavalls «són molt especials, sobretot per salt i també per doma». Aquesta és una raça original de Schleswig-Holstein, al nord d’Alemanya. I segons els experts, és una de les races més antigues de sang tèbia (warmblood); els seus orígens es remunten al segle XIII. Aquesta raça de cavalls és la que té més presència a les competicions esportives d’alt nivell sobretot en les disciplines de salt o doma clàssica. I segons detalla el reglament de la Federació de Criadors de Cavalls Holsteiner (Verband der Züchter des Holsteiner Pferdes), aquest cavall ha de ser atlètic, amb expressió i amb trets ideals de cavall de salt. Detallen que són cavalls de talla mitjana, d’una alçària d’entre 1,63 i 1,73 metres a la creu.

EL CONFINAMENT A L’HÍPICA. Actualment a l’Hípica Aiguamolls hi viuen una setantena de cavalls i l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que s’hagin suspès les classes d’equitació. «Com que no hi ha mainada, tota la feina de muntar, fer corda als cavalls, fer-los els cascos, etc. l’hem hagut de fer nosaltres, i no som gaires». Amb el confinament, a l’hípica només hi van els mossos de quadres, la propietària i una altra treballadora de l’equipament, per fer el manteniment dels cavalls. «Als clients els vam dir que podien venir quan nosaltres no tinguéssim temps per fer corda al seu cavall, així que la feina que hi ha és molta», assegura Font.

POLTRES TAMBÉ ALS AIGUAMOLLS. Aquests dies d’abril i principis de maig també hem pogut veure com al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà naixien més cavalls. A les xarxes socials del parc anunciaven que els estanys de Matà «estan esplèndids» gràcies a les pluges d’aquests dies i un altre dels motius és pels nou poltres camarguesos de l’any, que es poden veure passejar al costat de les eugues. La raça de la Camarga és la que abunda a l’entorn natural i protegit del territori alt-empordanès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li