L’herència de Roxy Music remou Peralada

0
1009

Emparat per una magnífica banda de nou músics, Brian Ferry va exercir de dandi en un concert que va aconseguir posar dempeus un públic entregat


Amb puntualitat britànica, el que va ser líder de Roxy Music, un dels grups més eclèctics i innovadors de la història de la música, format a principis dels anys 70, que va influir en el moviment punk britànic i va ser model per la New Wave, va oferir divendres dins el Festival Castell de Peralada un concert rodó. Van ser noranta minuts servits amb l’autoritat que atorguen els anys, en què un Bryan Ferry elegant i seductor va mesclar el repertori de Roxy Music (més de la meitat de les cançons, entre les quals hi van sonar More than this, Avalon, Love is the drug o Virginia Plain) amb les seves personals versions de temes de Bob Dylan, Velvet Underground o Neil Young. El públic, emocionat, no va trigar en aixecar-se dels seus seients i ja ballava sense vergonya en els tres bisos finals: el Let’s Stick Together de Wilbert Harrison; Whats Goes On de The Beatles, o l’inconfusible Jealous Guy de John Lennon.

A destacar la magnífica banda de set músics i dos vocalistes que l’acompanyaven, amb una menció especial per al gran guitarrista Chris Spedding i la saxofonista Jorja Renn.

FRANCO BATTIATO. L’endemà, dissabte, va trepitjar el mateix escenari, acompanyat d’un quartet de corda i piano, el cantautor, músic, lletrista, compositor, cineasta i pintor Franco Battiato que, en un concert proper i poètic, va demostrar al públic que continua ampliant els seus horitzons per fer gala del seu immens talent musical.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li