L’Handbol Empordà, un any de novetats

0
971

El club local inicia el curs amb la incorporació d’un equip sùnior femení, que competirà a Segona Catalana


L’impuls d’un equip femení, una reestructuració global a l’equip sùnior i una aposta ferma, com sempre, per la formació. Així es podria resumir a grans trets la temporada 2019-2020 que inicia l’Handbol Empordà, un curs en el qual l’entitat local mantindrà, com ja va fer l’any passat, un equip a cada categoria.

Aquest tambĂ© serĂ  el cas dels sĂšniors, que enguany comptaran amb la incorporaciĂł d’un equip femenĂ­. Com explica el membre del cos tĂšcnic del club, Edu Berta, el nou bloc s’ha format a travĂ©s de tres jugadores juvenils que quedaven sense equip desprĂ©s de militar l’any passat al cadet. «Hem aconseguit rodejar aquestes noies amb un grup d’exjugadores del club, que tambĂ© han portat algunes amigues per acabar de confeccionar la plantilla. La idea Ă©s que l’equip sigui provisional, just per esperar el salt de categoria de les noies cadets l’any vinent, perĂČ mai se sap».

El nou equip, que militarĂ  a Segona Catalana, entra dins el reduĂŻt grup d’entitats gironines amb un equip femenĂ­ absolut: el Riudellots, que tambĂ© militarĂ  a Segona, i el GarbĂ­ de Palafrugell, el Banyoles i el SarriĂ  de Ter, que competeixen a categories superiors.

EL SÈNIOR MASCULÍ, DES DE ZERO. Qui tambĂ© prĂ cticament arrencarĂ  des de zero serĂ  el sĂšnior masculĂ­. L’equip, que l’any passat va assolir l’ascens a Segona Catalana, finalment ha estat protagonista d’una reconversiĂł total: el bloc ha patit mĂșltiples baixes per diferents circumstĂ ncies i nomĂ©s continua un jugador del curs 2018-2019. AixĂČ ha provocat que l’equip s’hagi reforçat amb els joves valors del mateix club alt-empordanĂšs, mĂ©s alguna incorporaciĂł eventual, un canvi de rumb que tambĂ© s’ha traduĂŻt en una modificaciĂł d’objectius: l’entitat ha decidit renunciar a Segona i aterrar a Quarta. «Volem començar des de zero, Ă©s un equip molt jove i creiem que el millor Ă©s estar a Quarta i competir amb tranquil·litat. Des de sempre hem estat un club que ha treballat per formar els seus jugadors, i en aquest cas tambĂ© ho farem», subratlla Berta.

7 (+1) EQUIPS. En total l’Handbol Empordà arrencarà el curs amb set equips, una xifra que pot augmentar fins als vuit si finalment el conjunt femení s’afegeix a la lligueta que la Federació impulsa al febrer i al març.

Totes aquestes dades representen un gruix de jugadores i jugadors que s’enfila cap als 80 o 90 handbolistes, repartits entre les diferents categories. Unes xifres, aquestes, que segons Berta són similars a les de l’any passat.

Aquesta aposta pel planter Ă©s un dels trets distintius del club empordanĂšs, perĂČ no Ă©s l’Ășnic. Un dels altres segells propis de l’entitat Ă©s el seu vessant solidari, un fet que l’any passat es va evidenciar amb una gran força arran d’una activitat per a La MaratĂł de TV3 que va resultar tot un Ăšxit. «Aquest any ens agradaria tornar a fer alguna cosa, perĂČ mĂ©s petita. Ens volem agafar un any de descans i tornar l’any vinent amb una gran activitat», conclou Berta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li