L’extraordinària nit dels malcriats

0
1849

«L’any passat vam assistir com a públic i ens vam enamorar. Vam demanar tocar, i com que som uns malcriats ens ho han concedit»


No es pot dir que fos la nit més tranquil·la de l’estiu. Bufava una forta tramuntana, i la lluna s’amagava rere els núvols, il·luminant de manera intermitent les columnes del Fòrum Romà d’Empúries. Un lloc ja de per si especial, que es trobava perfectament engalanat i preparat per rebre un dels grups històrics del rock català, Els Pets.

Quan Gavaldà va trepitjar l’escenari va confessar el motiu de la seva visita: «L’any passat vam assistir com a públic i ens vam enamorar. Vam demanar tocar, i com que som uns malcriats ens ho han concedit». En menys d’un minut s’havia guanyat els prop de 500 assistents, tot i que la veritat és que ja venien captivats des de casa. El concert va començar amb una selecció dels temes del nou disc Som. La veu del cantant s’alçava per sobre la força del vent mentre interpretava Corvus, Mil hiverns i Llavis nous. Fins i tot la tramuntana es va aliar amb el grup de Constantí i va concedir una treva quan van interpretar la delicada peça No vull que t’agradi aquesta cançó. Els Pets van fer el seu tradicional ball del gira-sol mentre interpretaven De tant en tant i enviaven una salutació a Les Llufes. Gavaldà havia promès més d’hora o més tard seria capaç d’aixecar el públic de les cadires. Ho va aconseguir gràcies al potent ritme de temes com Jo vull ser rei, i els va poder mantenir a peu dret fins al final del concert. L’actuació va acabar amb la cançó S’ha acabat, amb un públic entregat, aplaudint d’allò més, mentre suplicava de manera desorganitzada el superhit Bon dia. El públic va començar a desfilar cap a casa, amb un somriure d’orella a orella, produït per la sensació d’haver assistit a un espectacle fora del normal. Els Pets havien transformat un dilluns d’estiu qualsevol en una nit realment extraordinària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li