L’exposició ‘Immersió!’ reuneix obres de trenta artistes inspirades en Monturiol

0
711

La sala d’exposicions de l’Escorxador de Figueres ofereix una mostra creativa multidisciplinària al voltant de l’inventor


 

L’11a edició d’Empordoneses té un clar protagonista, Narcís Monturiol. «Immersió!» és un recull de trenta obres creades per trenta artistes de forma totalment lliure inspirada en el polifacètic inventor en el bicentenari del seu naixement. El resultat es pot observar fins al 17 de gener a la sala d’exposicions de l’Escorxador de Figueres.

La mostra, que està comissionada per Pilar Farrés i Enric Tubert, ha comptat novament amb el suport del Museu de l’Empordà, l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal. En la roda de premsa de presentació, Farrés ha expressat l’alegria de «ressuscitar un projecte que estava pendent de sortir». Inicialment s’havia d’haver presentat el passat mes d’abril.

LES OBRES. Es tracta d’una exposició multidisciplinària, formada per peces com el collage minimalista de Joan Cardosa, la pintura cromàtica de Joan Ministral, l’escultura de Mercè Riba, la peça audiovisual que rep el visitant d’Ester Baulida, la pintura sobre una fusta de més de 3 m d’Antoni Federico o l’artefacte de Quim Domene.

Obres d’estructura molt diferent, que encaixen a la perfecció en un espai «que és una meravella», segons Tubert. La distribució de les obres també ha estat estudiada: «No volíem que es veiessin moltes peces de cop. Per això n’hem cuidat molt la distribució».

EXPOSICIÓ VIVA. L’exposició disposa d’actes complementaris com les visites guiades i comentades pels comissaris i alguns dels artistes (10 d’octubre i 15 de desembre), i l’activitat familiar «Mapa dels invents» (17 d’octubre, 8 i 29 de desembre). També hi ha prevista la taula rodona «L’art i els artistes, agents d’homenatge i memòria històrica» (16 de novembre) amb Jordi Font, director general del Memorial Democràtic; Mariona Seguranyes, doctora en Humanitats, i Judit Subirachs, doctora en Història de l’Art. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li