L’èxit de l’Hortalitza’t Norfeu

0
2198

La iniciativa, amb col·laboració del Casal d’Avis, opta als premis Ecoinnovació Educativa de la Fundació Endesa


 

L’experiència de posar en contacte joves estudiants de l’Institut Cap Norfeu de Roses amb els jubilats del Casal del Pescador ha donat els seus fruits. No només s’ha cultivat un hort ecològic al pati de l’institut, sinó que també s’han desenvolupat satisfactòriament diferents reptes marcats: transformació social i ecològica, d’una banda, i convivència i aprenentatge de l’altra. Amb tot, el projecte Hortalitza’t Norfeu opta als premis Ecoinnovació Educativa de la Fundació Endesa.

Cinc instituts catalans, entre ells el Cap Norfeu, han estat seleccionats per concórrer a la segona edició d’aquest certamen que s’organitza amb la col·laboració de la Fundación Europa Sociedad y Educación. Enguany hi participen 194 projectes de tot l’Estat espanyol i l’objectiu de la iniciativa és fomentar la cultura ecològica i despertar interès social per al medi ambient a través de projectes educatius emprenedors. Els participants són estudiants de secundària, batxillerat i formació professional de grau mitjà.

EL PROJECTE ROSINC. Els alumnes han establert una relació amb els avis del Casal del Pescador que ha permès als joves i els avis alternar els papers d’ensenyants i aprenents. El principal nexe d’unió són l’hort i les noves tecnologies. La responsable del projecte, Anna M. González, explica que la iniciativa ha permès «millorar el sentiment de pertinença dels alumnes al grup i al centre i els permet desfer-se de la mandra i la passivitat de bona part de les hores lectives, tot canviant-les per un treball responsable i actiu cap a la construcció de nous espais, l’aprenentatge de sistemes de construcció sostenibles, l’agricultura ecològica i l’alimentació saludable». Com a novetats d’aquest any s’ha incorporat un projecte de bioconstrucció i s’ha fet un treball de recerca sobre l’eficiència i l’estalvi d’aigua amb el disseny d’un smart hort. A més, s’han millorat projectes relacionats amb la inclusió d’alumnes amb necessitats educatives i s’ha potenciat l’emprenedoria dels participants més grans, juntament amb la cooperació i el treball en xarxa. Ara es recullen els fruits d’una bona experiència, que pot acabar amb un reconeixement important, però la tasca ja ha valgut la pena per si sola.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li