L’evacuació d’infants a l’estranger durant la Guerra Civil, al MUME

0
968

Un aspecte significatiu de la mostra és el paper protagonista que hi tenen les paraules dels infants evacuats per mitjà dels seus testimoniatges orals i escrits plasmats en dibuixos, redaccions, cartes, memòries, diaris i autobiografies


 

Després de passar per Argelers i Elna, arriba dissabte al Museu Memorial de l’Exili (MUME) de la Jonquera l’exposició Entre Espanya i Rússia. Recuperant la història dels infants de la guerra, dedicada a l’evacuació d’infants a l’estranger durant la Guerra Civil espanyola i, particularment, a la Unió Soviètica. La mostra, comissariada per la historiadora Verónica Sierra Blas, de la Universitat d’Alcalà de Henares, evoca les difícils condicions de vida d’aquells infants que, enmig d’una Europa convulsionada per la Segona Guerra Mundial, van veure com l’evacuació provisional es convertiria en un llarg exili, sovint sense retorn. Un aspecte significatiu de la mostra, que s’inaugurarà a 2/4 d’11 del matí i es podrà veure fins al proper 5 de novembre, és el paper protagonista que hi tenen les paraules dels infants evacuats per mitjà dels seus testimoniatges orals i escrits plasmats en dibuixos, redaccions, cartes, memòries, diaris i autobiografies.

Com a complement de la mostra i en el marc de la Festa Major de la Jonquera tindrà lloc a les 11 del matí a les instal·lacions del museu l’activitat familiar per a tots els públics Contes de guerra i pau, a càrrec de Tramoia Cultura, a partir d’El libro de las preguntas del poeta xilè Pablo Neruda.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li