L’estiu passa per Figueres

0
833

Fins no fa gaire la ciutat de Figueres no era una ciutat completament turística. És cert que rebia centenars de milers de visitants atrets per l’atractiu innegable d’un museu com el Dalí, però la ciutat vivia d’esquena a aquesta allau i els visitants només es concentraven entorn del museu. Hi havia dos mons. Els turistes i la resta de la gent.

Això ha canviat als darrers anys i la ciutat respira turisme i moviment durant tot l’estiu. Aquests dos mons s’han barrejat i conflueixen en una única realitat. Els restaurants i els comerços no tanquen a l’agost com feien abans, i molts turistes tenen Figueres com a punt de partida de les vacances i de visita habitual més enllà dels dies ennuvolats.

És un fenomen que també passa a altres ciutats que també han vist la transformació turística, com ara Girona i Barcelona. Abans, aquestes ciutats a l’agost eren un desert. I en menor mesura, Figueres també. Però el gir de la darrera dècada és inqüestionable.

Figueres vibra a l’estiu i qualsevol dia hi ha moviment i molta gent. L’oferta privada està a l’altura d’aquesta tendència però la pública encara no. Més enllà de l’AgitArt a inicis de juliol, les sardanes a la Rambla els divendres i els concerts a la plaça Josep Pla, no hi ha gaires propostes durant aquests mesos que la ciutat s’omple de gent.

Però si alguna cosa ha canviat aquesta darrera dècada, de manera exponencial, és el final de l’estiu. És en aquest període entre finals d’agost i principis de setembre quan la ciutat llueix amb més força. No només pel bon temps que fa i perquè la gent torna de vacances, sinó sobretot pels dos esdeveniments que s’hi celebren: el Festival Acústica i la Mostra del Vi de l’Empordà.

Dos esdeveniments que marquen calendari no només a les nostres comarques, sinó al calendari català, i són el perfecte colofó a la temporada estiuenca. Ningú no pot discutir, doncs, que a casa nostra el final de l’estiu passa per Figueres. El tema és pensar l’estiu en el conjunt. Fa uns anys parlàvem que el final de l’estiu passa per Figueres. Ens podem plantejar tot l’estiu?

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz