L’Estat tramitarà el conveni de l’ample europeu a l’estació intermodal de Vilamalla

0
655

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha agafat el compromís tan aviat com es pugui, en resposta a una pregunta del senador Jordi Martí Deulofeu d’ERC


El Govern espanyol s’ha compromès a signar, abans de final d’any, el conveni amb la Generalitat per fer arribar l’ample europeu a la terminal de Vilamalla.

SESSIÓ DE CONTROL. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha agafat el compromís de tramitar el conveni tan aviat com es pugui, en resposta a una pregunta del senador Jordi Martí Deulofeu d’ERC. La ministra ha assegurat que «la coordinació» entre el Govern i Adif per fer realitat el projecte, que arrossega anys de retard, és «excel·lent». Segons Sánchez, la intenció és que el conveni, que marcarà qui farà què, es comenci a tramitar «de manera imminent, abans que finalitzi l’any» per rubricar-lo abans no acabi el 2022. El projecte preveu que la terminal de Vilamalla sigui un punt adaptat, amb vies d’ample ibèric i internacional, per facilitar la gestió de mercaderies entre camió i ferrocarril.

El senador d’ERC, durant la seva intervenció al plenari, va remarcar que el desplegament de l’ample de via europeu a Vilamalla ha de permetre avançar cap als objectius que es fixa Europa en el transport de mercaderies per al 2030.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li