L’Estat reprendrà al gener les obres del tram de l’N-II entre Orriols i Medinyà

0
1020

El Ministeri de Foment reprendrà al gener les obres de desdoblament de l’N-II entre Orriols (terme municipal de Bàscara) i Medinyà (ja al Gironès). Ho va anunciar ahir la ministra del ram, Ana Pastor, durant la visita que va fer a la demarcació de Girona per inaugurar precisament el desdoblament d’un altre tram polèmic: el que ja uneix Sils i Caldes de Malavella (la Selva). El tram Medinyà-Orriolsestà aturat des del 2010, ja que va ser un dels projectes que es va veure afectat per la retallada en infraestructures aplicada per l’aleshores ministre José Blanco. L’obra, que s’estén al llarg de 3,6 quilòmetres, té un cost estimat de 16,86 milions d’euros, i a l’extrem Gironès enllaçarà amb la circumval·lació de l’AP-7 de Girona.
D’altra banda, la titular de Foment va assegurar que el mes vinent les màquines també començaran a treballar en dos projectes més, igualment reivindicats a l’Alt Empordà: la construcció dels nous enllaços de la carretera Nacional amb les carreteres que porten cap a Garrigàs i Pontós.
Pastor va aprofitar la visita a les comarques gironines per tornar a erigir l’N-II com a “prioritat”, sobretot tenint en compte que ha de suportar un trànsit d’uns 20.000 vehicles diaris. De la resta de trams que hi ha pendents a l’Alt Empordà, però, no en va dir gaire res més. Es va limitar a rei- terar que Foment n’està redactant els projectes i que, a mesura que es vagin acabant aquests tràmits, s’aniran licitant i adjudicant els diversos trams. Aquí, però, ja no va posar dates concretes, més enllà de dir que espera que la redacció s’acabi “el primer semestre del 2015”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li