L’estat real de les línies elèctriques

0
1764

L’Ajuntament donarà a conèixer aquesta setmana el resultat de l’auditoria elèctrica anunciada al març


 

Nou episodi de talls de llum al barri del Culubret. Aquest cop uns 200 abonats es van quedar sense subministrament elèctric 14 hores arran de l’incendi d’un transformador dimarts passat a la nit. Poques hores després de solucionar-se aquest problema es produïa un segon tall de llum. Endesa va tornar a atribuir la interrupció de subministrament al frau elèctric.

En relació amb els reiterats talls de llum, aquesta setmana s’ha de fer públic el resultat de l’auditoria energètica que l’equip de govern de l’Ajuntament va encarregar per saber l’estat de les línies elèctriques al barri del Culubret. En teoria, segons informen fonts municipals, els resultats ja haurien arribat al consistori i ara s’analitzen per fer-los públics.

A finals de març, després de talls de llum continus, l’alcaldessa, Marta Felip, anunciava l’encàrrec de l’auditoria. Dies més tard es va celebrar una reunió entre l’Ajuntament, representants d’Endesa i dels departaments d’Interior i Indústria. Es va acordar que hi hagi més controls policials i tècnics al barri per lluitar contra el cultiu de marihuana i el frau elèctric. Marta Felip, va demanar a Endesa que garantís la llum a les 24 famílies que estan al dia amb les factures i que pateixen els talls.

INCENDI. A les onze de la nit de dimarts passat una explosió en un quadre elèctric del carrer de Marià Fortuny va deixar la instal·lació calcinada. Tant la xarxa pública com a la privada es van veure afectades per l’incident, que va tardar unes 14 hores a quedar solucionat. Els operaris d’Endesa van tenir el suport dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que van desplegar un operatiu per evitar incidents durant la reparació, que es va allargar fins la una del migdia de dimecres. Fonts de la companyia van explicar que la causa de la deflagració havia estat un curtcircuit en un quadre elèctric de baixa tensió.

El mateix dimecres, però a les deu de la nit, es va produir un segon tall de llum a la zona, concretament al carrer de Ramon Reig. L’avaria va quedar solucionada a quarts de dotze de la nit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li