L’Estat ja treballa per completar l’accés a l’AP-7 de la Jonquera i millorar el de l’Escala

0
768

Aquesta setmana s’ha constituit el grup de treball per a les infraestructures de les comarques gironines


Mig any després de l’alliberament de les autopistes, el Govern espanyol ja treballa per fer millores als accessos de l’Alt Empordà, ara ja quasi tots sense cap gingueta. La setmana passada es va constituir, el grup de treball que es va acordar en la comissió bilateral Estat-Generalitat per tal de treballar les infraestructures de les comarques gironines. A la reunió hi van participar el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores; el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font; el diputat Jordi Xargay, i els tècnics que han fet els estudis sobre els efectes de l’alliberament dels peatges i la millora de la mobilitat.

La voluntat de les institucions que formen part d’aquest grup de treball és millorar els accessos de l’AP-7 a les comarques gironines. Les tres institucions volen trobar solucions a l’increment de trànsit i la congestió que es registra a les sortides de l’autopista, després de l’eliminació dels peatges. I de fet, ja han començat les gestions necessàries.

En el cas de l’Alt Empordà, de moment treballen en dues millores: la finalització de l’accés a la Jonquera, i les noves rotondes per facilitar la distribució del trànsit a l’Escala. A més, també s’està gestionant, per exemple, la creació d’un aparcament per a vehicles pesants a Vilademuls; un aparcament car sharing per facilitar que la gent pugui compartir vehicle.

En la primera reunió del grup de treball per a les infraestructures de les comarques gironines també es va pactar que la comissió es reuneixi bimensualment a la seu de la Diputació de Girona (que ja és on va tenir lloc aquesta primera sessió). La setmana passada es va treballar la situació de l’AP-7 després de l’aixecament dels peatges, però en les properes trobades es tractarà més concretament sobre nous accessos o sobre les millores de l’N-II.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li