L’Estat invertirà l’any vinent uns 8 milions a l’Alt Empordà, 5 dels quals seran per a l’N-II

0
610

Els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015 reserven una partida de 7.667.000 euros per a l’Alt Empordà. Aquesta xifra és un 36% superior a la d’enguany (4.895.000 euros), tot i que cal dir que al 2013 el Govern estatal havia destinat 12,9 milions a la comarca. Aquests diners serviran per a finançar una quinzena de projectes, però el gruix d’inversions (moltes de les quals són testimonials) vindran derivades del Ministeri de Foment i es destinaran bàsicament a l’N-II. Està previst que la carretera nacional rebi una inversió global de 5.244.000 euros; és a dir, el 3,1 % del cost total del desdoblament. Per a aquest 2014 hi havia pressupostats 5.770 euros i per als anys següents (del 2016 al 2018), 159.852.140.
La diputada gironina del PP, Concepció Veray, explica aquestes partides permetran licitar la duplicació entre Orriols i Figueres i redactar els projectes d’obra dels trams compresos entre Figueres i la Jonquera. D’aquests últims trams, Veray en destaca que, malgrat que els pressupostos recullen que les arques de l’Estat no començaran a pagar aquestes obres fins al 2017, això no vol dir que se n’oblidin. Segons ella, aquesta previsió és conseqüència directa de la fórmula que s’ha escollit per fer-les: el mètode alemany o pagament en diferit (no es començarà a pagar l’obra a l’empresa constructora fins que no estigui acabada).
Pel que fa a les altres inversions, una part important corresponen a projectes ja inclosos en els pressupostos d’aquest 2014. De fet, només n’hi ha tres que no estan inclosos en el pressupost del 2014: la millora de l’estació de Figueres (que és el projecte que rebrà la partida més gran, d’1,2 milions d’euros), la construcció de les rotondes de Pontós i Garrigàs, i la cessió de l’antiga N-II (ara avinguda Salvador Dalí) a l’Ajuntament de Figueres. Aquest últim projecte porta associada la construcció d’una de les dues rotondes previstes en aquest tram (la de la intersecció amb l’N-260, d’enllaç amb la carretera d’Olot).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li