L’estació de Portbou ja té els ascensors en funcionament

0
1377

L’administrador d’infraestructures Adif va posar la setmana passada en servei les diferents millores d’accessibilitat que s’han fet a l’estació i que, en total, han comportat una inversió de 2,8 milions d’euros


L’estació de Portbou ja disposa d’ascensors que connecten amb la zona de vies i també té part de les andanes més altes per facilitar l’accés als trens. Tant les d’ample ibèric com les d’ample internacional.

L’administrador d’infraestructures Adif va posar la setmana passada en servei les diferents millores d’accessibilitat que s’han fet a l’estació i que, en total, han comportat una inversió de 2,8 milions d’euros. Les obres, que han durat més d’un any, les ha fet l’empresa ECISA Companyia General de Construccions. Entre d’altres, els treballs també han permès millorar l’estesa elèctrica, instal·lar un nou paviment de formigó a les andanes i pintar amb bandes la zona que s’ha de deixar lliure quan s’acostin els trens.

ASCENSORS. En total, s’han instal·lat quatre ascensors: un d’exterior (per salvar el desnivell existent entre el carrer i l’estació) i tres més que connecten les andanes amb el pas inferior que dona accés a les vies. Pel que fa a altres treballs per millorar l’accessibilitat, destaca que amb la renovació del paviment s’hi inclouen les bandes de pintura perquè aquelles persones amb discapacitat visual sàpiguen quina zona han de deixar lliure quan s’apropin els combois. Finalment, a banda de treballs de cablejat i il·luminació, s’ha connectat el túnel d’accés a l’estació amb el pas inferior de sota vies i s’han fet noves canalitzacions. Aquestes serviran per un futur.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li