L’esport més inclusiu, a Roses

0
1438

L’Associació Tramuntanets consolida la seva aposta lúdica amb la pràctica de noves disciplines esportives


Ja fa temps que l’Associació Tramuntanets de Roses treballa per apropar l’esport a nens i nenes amb diversitat funcional. Aquest context s’ha fet ben palès aquest estiu, amb la pràctica de diverses disciplines com ara la vela, que s’ha desenvolupat a les instal·lacions del GEN Roses. «L’associació acull infants i joves amb diverses necessitats especials i un dels nostres objectius és obrir les portes als nostres nens i nenes a qualsevol tipus d’activitat», assenyala la responsable del casal Emma Cervià, que també explica que, com qualsevol altre casal, «programem activitats lúdiques, manuals i també esportives perquè sabem que poden ser divertides i motivadores pels nostres nens i nenes».

En aquest sentit, des de Tramuntanets es fomenten diversos esports. Aquest estiu, per exemple, s’han dut a terme activitats al Club Tennis Roses; propostes de vela al ja citat GEN Roses, i també s’ha assistit setmanalment a la piscina de Roses i han fet sortides d’un dia sencer a la piscina de Palau-Saverdera i al Rescator de Roses. «Altres anys, quan el casal estava situat a l’Escola Montserrat Vayreda, teníem l’skatepark al davant i també fèiem circuits a la pista amb bicicletes i patinets. Som un casal en moviment», diu Cervià.

MÚLTIPLES BENEFICIS. És evident que l’esport genera un impuls a qui el practiqui. I en el cas dels menuts de Tramuntanets no és cap excepció: «Estem parlant de persones amb diversitat funcional, però no deixen de ser nens i nenes amb ganes de jugar i gaudir. Els afavoreix en tots els aspectes de la vida, ja que és una oportunitat més de poder gaudir i passar-s’ho bé», detalla la responsable del casal, que també ressalta el ferm lligam entre l’entitat i el municipi: «El poble de Roses està molt implicat en l’Associació, i això ens obre moltes portes. Participem activament en diversos centres esportius del municipi, i molts dels nostres joves han participat en iniciatives com Vela en Valors, del GEN Roses, un projecte molt bonic».

Tant és l’acceptació que l’esport genera en els petits com també en les seves famílies que ja hi ha nous reptes damunt la taula. Així, enguany s’han provat nous esports i ja es pensa a llançar-se a la piscina per conèixer altres disciplines com el pàdel surf o el caiac. «Sempre hi pot haver nous reptes i nous esports per provar, totes les propostes són benvingudes. La qüestió és plantejar-s’ho i mirar que el nostre grup hi tingui accessibilitat. Però, sobretot, que en puguin gaudir», conclou Cervià.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li