L’esport figuerenc brilla a El Jardí

0
1575

La Nit de l’Esport, celebrada divendres, va reconèixer un total de 73 esportistes locals i fins a 14 equips de la ciutat


 

El Teatre Municipal el Jardí de Figueres va acollir divendres passat una nova edició de la Nit de l’Esport, l’acte de reconeixement als esportistes, equips i clubs de la ciutat que han destacat durant la temporada, en aquest cas durant el curs 2018-2019.

En total l’Ajuntament de Figueres va reconèixer fins a 73 esportistes locals que han assolit èxits recents en competicions d’àmbit català, però també estatal. En concret, els protagonistes estaven repartits en diferents disciplines esportives: des de tennis taula o atletisme fins a judo, patinatge, natació, taekwondo, hípica o gimnàstica rítmica.

Pel que fa als equips, la gala figuerenca va reconèixer la bona trajectòria de 14 equips repartits entre 7 entitats locals: el Club Bàsquet Adepaf, el Club Escacs Figueres, el Club Gimnàstica Rítmica Figueres, la Penya Unionista Figueres, la Unió Esportiva Figueres, el Club Tennis Figueres i el Club Natació Figueres. Tots aquests blocs han segellat fites esportives en competicions d’àmbit comarcal, provincial o català.

RECONEIXEMENTS ESPECIALS. Durant l’acte, també es van lliurar reconeixements especials a la trajectòria i al mèrit esportiu d’esportistes destacats, com ara la gimnasta Uma Méndez, integrant del combinat espanyol de gimnàstica rítmica que va assolir la quarta posició a l’últim Campionat del Món júnior, o María Teresa Cortada i Roser Masó, lluitadores de la disciplina Tadaima Dojo, una art marcial tradicional originària del Japó, a qui es va guardonar els seus rellevants recorreguts esportius. Pel que fa a les entitats, l’Ajuntament va reconèixer el 40è aniversari del Club Esportiu Juncària, entitat fundada el 1978 i que compta amb més d’un centenar de joves jugadors.

REIVINDICACIÓ FEMENINA. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va remarcar que Figueres «també reivindica l’esport femení i el paper de la dona dins l’esport, amb més de 31 noies esportistes i tres equips femenins». «Aquestes victòries ens permeten trencar amb el sostre de vidre amb què vivim», va afegir Lladó, qui també va apuntar que «la ciutat té un gran deute amb els esportistes i les entitats de la ciutat: cal posar al dia les instal·lacions esportives de Figueres. A més, treballem perquè la ciutat disposi de la segona piscina municipal i ben aviat esperem donar bones notícies».

Per la seva banda, el regidor d’Esports, César Barrenechea, va celebrar que «el gran nombre d’esportistes guardonats i la varietat de disciplines» esdevenen «una mostra de la bona salut que viu l’esport de Figueres i el gran paper que fan els clubs». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li