L’esperit del Carnestoltes venç el vent i les temperatures gèlides a l’Alt Empordà

0
2613

Milers de persones surten al carrer per festejar el Carnaval en municipis com Roses, l’Escala, Llers, Llançà o Peralada


 

Milers de persones han desafiat el vent empipador, les baixes temperatures i l’amenaça de pluja i han sortit al carrer aquest cap de setmana, amb disfressa o sense, per poder veure les rues, comparses o passades més espectaculars del Carnaval a la comarca, que s’han exhibit en poblacions costaneres com Roses, Llançà, l’Armentera o l’Escala, i en altres d’interiors com Capmany, Llers o Peralada. I malgrat que en aquestes poblacions la celebració ja ha arribat a la seva fi, en algunes altres, com Castelló d’Empúries, Agullana o el Port de la Selva, la fresca carnavalesca encara ha de començar.

Amb lluentons, música, llums, molts watts de so, balls vistosos i maquillatge, a Roses, per exemple, un total de 3.279 persones, 70 colles i 66 carrosses s’han passejat per l’avinguda de Rhode en les passades que es van fer divendres a la nit, dissabte a la tarda _infantil_ i diumenge al migdia _per a petits i grans_. El programa rosinc ha arrencat amb la cercavila de benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes des de la plaça Catalunya fins a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, on l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, ha fet el traspàs de poders (la clau i l’euro) al rei.

A partir de dijous i fins ahir, dilluns, s’han dut a terme a Roses moltes activitats, però les populars passades són les que han concentrat més protagonisme i expectació: les han seguit milers de visitants de la comarca, d’arreu de Catalunya i del sud de França, que han sortit al carrer aguantant estoicament la tramuntana i les temperatures gèlides per gaudir del color i la disbauxa que ha omplert els carrers i les places del municipi.

També l’Escala ha estat aquest cap de setmana de celebració: una quinzena de colles han participat en la gran Rua de Carnaval del municipi, a la qual s’hi han sumat milers de participants disfressats, i que ha recuperat el recorregut tradicional, començant a l’avinguda Girona i passant per l’avinguda Ave Maria, el passeig Lluís Albert i acabant a la platja.


En la categoria de carrosses i comparses, respectivament, Cròniques de Nàrnia (de la colla del Pòsit) i Sultans (de les Nenes), han estat els guanyadors de la rua del Carnaval de l’Escala.

Tampoc s’han volgut perdre les festes de Carnaval altres poblacions de la comarca com ara Llançà, on més d’una vintena de colles i comparses han participat en les rues escolar, infantil i popular; a Campany, on les disfresses han hagut de compartir protagonisme amb el popular ranxo, servit diumenge a l’envelat; a l’Armentera, que també celebra el Dia de la Sopa, una de les tradicions més antigues de la comarca; a Llers, amb més d’una desena de colles participants, o a Peralada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li