L’Escoleta del Capgirell fa un pas mĂ©s

0
1310

Tres joves del club han participat recentment en les proves del Centre de TecnificaciĂł de Curses de Muntanya


 

L’Escoleta de Trail Running del Grup Excursionista Capgirell de VilajuĂŻga va nĂ©ixer a principis del 2014 com a simple sessiĂł formativa per aproximar les curses de muntanya als mĂ©s joves, perĂČ amb nomĂ©s tres anys ha crescut de tal manera que s’ha convertit en una autĂšntica referĂšncia a la provĂ­ncia gironina, territori en el qual tambĂ© va ser pionera.

Existeixen diversos episodis que contextualitzen aquesta evoluciĂł, un dels quals Ă©s la creaciĂł, l’any passat, d’una nova Escoleta a Llançà de la mĂ  del Grup Tramuntanya-UELL Llançà. PerĂČ n’hi ha mĂ©s, d’episodis.

Un dels mĂ©s cridaners Ă©s la presĂšncia dels joves corredors Quirze SaguĂ©, Iu Jaume i Joan Hornos al Centre de TecnificaciĂł de Curses de Muntanya de Ripoll, on fa dues setmanes van realitzar les provĂ©s d’accĂ©s. Els resultats encara no han transcendit, perĂČ mĂ©s enllĂ  de l’aprovat el que han posat en relleu Ă©s el pas endavant qualitatiu de l’Escoleta alt-empordanesa. “La prĂČpia evoluciĂł ha comportat aquest fet, tenim joves que ja fa temps que estan amb nosaltres i les seves necessitats competitives han canviat. És per aixĂČ que aquest any, dins l’organigrama de l’escola, hem volgut crear un grup molt mĂ©s tĂšcnic destinat precisament a la figura d’aquests joves, que disposen aixĂ­ d’entrenaments molt especĂ­fics i individuals”, explica Èric Torres, coordinador de l’Escoleta Trail Running de VilajuĂŻga i president del Grup Excursionista Capgirell. Actualment, aquest grup compta amb 6 joves d’entre 14 i 16 anys d’edat que entrenen els dimarts i dijous.

“La progressiĂł de l’Escoleta ens ha conduĂŻt a adaptar-nos a les circumstĂ ncies, ara som un centre de formaciĂł mĂ©s especialitzat”, detalla Torres abans de recalcar que fa tres anys, quan es va gestar el projecte, en cap cas pensaven a arribar a aquests nivells: “Mai ens va passar pel cap, ni en els nostres millors somnis. Quan vam començar no hi havia res a la provĂ­ncia, vam haver d’anar a Berga per veure com treballaven, i vam començar absolutament de zero amb tres o quatre nens i nenes. Mai no haurĂ­em arribat a pensar que tindrĂ­em el volum de joves que tenim ara i que aconseguirĂ­em els bons resultats competitius que estem assolint”.

SEGUIR ENDAVANT. “Les coses que es fan amb el cor i amb il·lusiĂł acostumen a sortir bĂ©â€, diu el president de l’entitat. De moment, aquesta filosofia d’entendre l’esport els ha portat a tenir cap a una vuitantena de joves corredors entre VilajuĂŻga i Llançà, una xifra que encara podria ser mĂ©s gran si tenim en compte que diversos municipis de la comarca els han demanat d’encetar un nou projecte de trail running.

De moment, perĂČ, el club no prioritza les xifres i sĂ­ que posa per davant, com sempre, el bon servei i la divulgaciĂł del seu esport. “AixĂČ no treu -puntualitza Torres- que si arriba una proposta amb cara i ulls es pugui parlar. El que volem Ă©s que el projecte pugui crĂ©ixer, ja sigui fent noves escoletes o realitzant altres activitats que permetin donar a conĂšixer aquest esport”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li