L’Escoleta de trail fa un pas més

0
2109

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus incorpora enguany una nova seu, a Navata, i ja supera el centenar de joves


 

«No pretenem formar el futur Kilian Jornet. Si els astres s’alineen i s’aconsegueix perfecte, però el nostre principal objectiu és formar els joves amb els valors que dona l’esport i la muntanya». Així resumeix Èric Torres, director tècnic de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus, l’essència del projecte, que va arrencar ahir els motors d’una nova temporada amb més joves que mai: més d’un centenar.

Tots aquests esportistes, d’edats compreses entre els 4 i els 16 anys, estan repartits entre les escoles ja consolidades de Vilajuïga (uns 40) i Llançà (una seixantena, en constant creixement), però també a la de Navata, la nova seu que ha inaugurat l’entitat aquest any, que en aquest cas iniciarà els primers entrenaments dilluns vinent, dia 23. «Ja fa set anys que treballem en el projecte de l’Escoleta, i això fa que tinguem més ressò en el tema de la formació i la metodologia de treball que utilitzem. Amb Navata fa uns tres mesos que hi treballem, des del primer moment a l’Ajuntament li va semblar molt bé», diu Torres.

ESPORT A L’ALÇA. L’augment dels menuts que practiquen aquest esport deixa palesa la rellevància que està assolint el trail a la societat. «Un centenar d’esportistes és un nombre important i demostra que l’esport està en auge, ha vingut per quedar-se», subratlla el director tècnic, qui també recalca els punts forts del projecte: «La manera de treballar que tenim ha anat agradant, i el tipus d’esport també, i això fa que la gent que vingui a practicar-lo per primer cop es quedi. Però des del club –Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga– dediquem tots els esforços en la formació, no tant en la promoció de l’esport per aconseguir una alta xifra d’esportistes».

Per organitzar aquest volum de joves valors fa falta una bona estructura tècnica, un gruix de professionals que a l’Escoleta alt-empordanesa s’enfila fins a la dotzena de persones, entre els tècnics, els coordinadors i els entrenadors.

ROL CLAU A LA FEDERACIÓ. En el moment que es va gestar l’Escoleta de Vilajuïga només hi havia dos centres formatius d’aquesta índole a tot Catalunya, la qual cosa atorga un bagatge sòlid a la iniciativa alt-empordanesa. Tant és així que el club local ha estat nomenat representant d’un nou comitè d’escoles de trail per representar el col·lectiu davant de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). «El comitè defensa el desenvolupament de l’esport, la formació d’entrenadors i també la metodologia de treball. Totes les escoles estem treballant molt en aquests aspectes», conclou Torres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li