L’Escoleta de trail fa un pas mĂ©s

0
1274

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus incorpora enguany una nova seu, a Navata, i ja supera el centenar de joves


 

«No pretenem formar el futur Kilian Jornet. Si els astres s’alineen i s’aconsegueix perfecte, perĂČ el nostre principal objectiu Ă©s formar els joves amb els valors que dona l’esport i la muntanya». AixĂ­ resumeix Èric Torres, director tĂšcnic de l’Escoleta Trail Running Cap de Creus, l’essĂšncia del projecte, que va arrencar ahir els motors d’una nova temporada amb mĂ©s joves que mai: mĂ©s d’un centenar.

Tots aquests esportistes, d’edats compreses entre els 4 i els 16 anys, estan repartits entre les escoles ja consolidades de VilajuĂŻga (uns 40) i Llançà (una seixantena, en constant creixement), perĂČ tambĂ© a la de Navata, la nova seu que ha inaugurat l’entitat aquest any, que en aquest cas iniciarĂ  els primers entrenaments dilluns vinent, dia 23. «Ja fa set anys que treballem en el projecte de l’Escoleta, i aixĂČ fa que tinguem mĂ©s ressĂČ en el tema de la formaciĂł i la metodologia de treball que utilitzem. Amb Navata fa uns tres mesos que hi treballem, des del primer moment a l’Ajuntament li va semblar molt bé», diu Torres.

ESPORT A L’ALÇA. L’augment dels menuts que practiquen aquest esport deixa palesa la rellevĂ ncia que estĂ  assolint el trail a la societat. «Un centenar d’esportistes Ă©s un nombre important i demostra que l’esport estĂ  en auge, ha vingut per quedar-se», subratlla el director tĂšcnic, qui tambĂ© recalca els punts forts del projecte: «La manera de treballar que tenim ha anat agradant, i el tipus d’esport tambĂ©, i aixĂČ fa que la gent que vingui a practicar-lo per primer cop es quedi. PerĂČ des del club –Grup Excursionista Capgirell VilajuĂŻga– dediquem tots els esforços en la formaciĂł, no tant en la promociĂł de l’esport per aconseguir una alta xifra d’esportistes».

Per organitzar aquest volum de joves valors fa falta una bona estructura tùcnica, un gruix de professionals que a l’Escoleta alt-empordanesa s’enfila fins a la dotzena de persones, entre els tùcnics, els coordinadors i els entrenadors.

ROL CLAU A LA FEDERACIÓ. En el moment que es va gestar l’Escoleta de VilajuĂŻga nomĂ©s hi havia dos centres formatius d’aquesta Ă­ndole a tot Catalunya, la qual cosa atorga un bagatge sĂČlid a la iniciativa alt-empordanesa. Tant Ă©s aixĂ­ que el club local ha estat nomenat representant d’un nou comitĂš d’escoles de trail per representar el col·lectiu davant de la FederaciĂł d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). «El comitĂš defensa el desenvolupament de l’esport, la formaciĂł d’entrenadors i tambĂ© la metodologia de treball. Totes les escoles estem treballant molt en aquests aspectes», conclou Torres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li