L’escola d’obra, més a prop

0
1801

S’aprova el conveni d’intencions entre Generalitat i Ajuntament per construir el centre a l’antiga presó de Figueres 


Satisfacció a la comunitat educativa de l’escola Carme Guasch i Darné. I és que en el ple de dijous es va aprovar per unanimitat el Conveni d’Intencions de col·laboració de l’Ajuntament amb el Departament d’ Ensenyament per a la construcció del centre a l’immoble de l’antiga presó.

La Generalitat podria anunciar per al setembre que comença a redactar el projecte de la nova escola. Així, l’Ajuntament de Figueres podrà transferir al Departament d’Ensenyament els 325.000 euros per a la redacció del projecte. L’aprovació del dictamen també implica que l’antiga presó del carrer Sant Pau passi a titularitat del Departament d’Ensenyament, fins ara era de Justícia. Tot i això, es va deixar clar que Figueres va construir l’any 1907 el centre penitenciari i que el 1989 es va passar a mans de la Generalitat.

Amb el protocol aprovat, Figueres demana l’aprovació del projecte per conèixer el cost de les obres. D’aquesta manera se sabrà també quina serà la intervenció municipal i, d’altra banda, s’haurà de tramitar la compensació de la zona verda que es perdi amb la construcció de la nova escola. Això implicarà una modificació del planejament urbanístic.Està previst que Ensenyament s’encarregui de l’obra nova del solar del carrer Sant Pau i que l’Ajuntament es faci càrrec de la rehabilitació l’edifici de l’antiga presó. Allà hi hauria els espais comuns de l’escola com ara menjador i gimnassos. Aquests espais també haurien de tenir usos per als barris o la ciutat fora de l’horari escolar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li