L’Escala, un mar de llibres

0
839

Durant tres dies, una seixantena d’autors i escriptors d’arreu del territori faran parada al municipi alt-empordanès per participar en alguna de les més de 70 activitats previstes


 

Aquest cap de setmana, del 22 al 24 de febrer, se celebra l’Escala, Vila del Llibre, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de l’Escala i la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. La Xarxa, apareguda el 2008 i inspirada en el fenomen de les booktowns europees, promou l’accés a la cultura més enllà de les grans ciutats. I és que, durant tres dies, una seixantena d’autors i escriptors d’arreu del territori faran parada al municipi alt-empordanès per participar en alguna de les més de 70 activitats: taules rodones, tallers d’oficis de llibres, espectacles, recitals poètics i activitats infantils i per a les escoles, entre un llarg etcètera. Les entitats del poble i els centres educatius també s’hi han bolcat per fer-ho possible.

VILA MARINERA. L’Escala és la primera població de les comarques gironines que es converteix en Vila del Llibre i acull el festival però, a part dels municipis de Cervera, Montblanc i La Pobla de Segur de la Xarxa, també és la primera Vila Marinera. El director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono i Sandiumenge, explica que el mar d’Empúries tindrà un paper predominant: «Volem que sigui una Vila del Llibre mediterrània i que reivindiqui el passat clàssic». Una escriptora que serà igualment reivindicada és l’escalenca Caterina Albert, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. També hi haurà un gran mercat amb més d’una trentena d’editorials, que s’estendrà a la platja de les Barques i en forma d’antigues tavernes de pescadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li