L’Escala suspèn les llicències a l’estany de Poma

0
1728

No es podrà construir en aquesta zona mentre el nou planejament municipal, que s’està tramitant, no defineixi el tractament que ha de tenir aquest espai


 

El ple de l’Escala va aprovar dijous passat suspendre totes les llicències urbanístiques entorn de l’estany de Poma per un període d’un any. Mentrestant, s’acabarà de tramitar el nou planejament municipal. Precisament aquest document ha de marcar quin ha de ser el tractament d’aquesta zona.

L’ESPAI. Situat a la zona on hi havia l’antic càmping Maite, l’entorn ara protegit ocupa un espai de prop de 9 hectàrees de terreny. Es tracta d’una zona amb un elevat valor paisatgístic i social i on també hi hauria restes arqueològiques importants, segons han advertit experts i membres de l’associació l’Escala Cívica. Amb el planejament del 1993, l’entorn de l’estany de Poma està considerat sòl urbà no consolidat, a desenvolupar mitjançant un Pla especial de millora urbana. Amb la suspensió de llicències i la tramitació de plans urbanístics derivats concrets i d’instruments de gestió urbanística, l’objectiu és tenir el temps suficient per redactar una modificació del planejament general que ordeni de manera coherent tot aquest entorn i incorpori els valors ambientals de l’espai.

COMISSARIA. D’altra banda, el ple també va acordar fer una modificació de crèdit que preveu una partida de 430.000 euros per a l’adquisició d’una finca de més de mil metres quadrats situada just al costat del CAP i de la comissaria compartida pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local. L’objectiu és disposar d’un espai que permeti tant la possible ampliació de la comissaria com dotar de més aparcaments aquesta zona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li