L’Escala serà l’epicentre del sardanisme pictòric de Palau Ferré

0
677

Amb motiu del naixement del pintor, es farà una mostra dels quadres i la ceràmica que Palau Ferré va dedicar a la sardana, coorganitzada amb l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu


Aquest 2021 es commemorarà el centenari del naixement del pintor cubista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). Per això hi ha organitzades 20 exposicions temàtiques arreu de Catalunya i 100 actes territorials recordaran la trajectòria de Palau Ferré.

Una d’aquestes serà aquest estiu al municipi de l’Escala. Es farà una mostra dels quadres i la ceràmica que Palau Ferré va dedicar a la sardana, coorganitzada amb l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu. També hi haurà una taula rodona al voltant del significat de la sardana per a l’artista.

Cada exposició descobrirà una des les vessants de Palau Ferré. Ho farà en poblacions que siguin referència amb aquella temàtica o que van comptar amb una relació especial amb l’artista. El comissari de l’Any Palau Ferré, l’historiador Francesc Marco-Palau, explica perquè han triat l’Escala «l’Empordà és una referència per al sardanisme i, a més, de manera tangencial, a l’Escala hi viuen familiars llunyans del pintor, amb qui podrem compartir els records de l’època».

MATIES PALAU FERRÉ. Artista lluminós de l’art català dels anys cinquanta i seixanta inscrit en el postcubisme i amb un ús expressionista dels colors. Les seves temàtiques més identificatives són els paisatges primaverals, les figures femenines d’ulls ametllats, les natures estàtiques de fruits saborosos i els quadres mitològics i simbòlics. Al llarg de la seva trajectòria va inspirar-se d’una manera especial en les sardanes.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li