L’Escala respira lletres

0
923

La tercera edició de la Vila del Llibre ha esdevingut, el passat cap de setmana, una celebració literària deslocalitzada en diferents espais de la vila, que va oferir xerrades, taules del llibre, activitats familiars, rutes literàries, exposicions o un cicle dedicat a Mallorca


L’Escala ha gaudit el darrer cap de setmana de la tercera edició de la Vila del Llibre. Una celebració literària deslocalitzada en diferents espais de la vila, que va oferir xerrades, taules del llibre, activitats familiars, rutes literàries, exposicions o un cicle dedicat a Mallorca: una mostra de la diversitat de propostes que s’han celebrat a l’Escala al llarg del 16 i 17 d’cotubre.

Un dels punts centrals va ser la platja de les Barques, on s’hi varen ubicar les 44 paradetes del Mercat d’editors, i on escalencs, escalenques i visitants van poder trobar les darreres novetats literàries que ofereix cada editorial.

Entre els que hi passejaven s’hi trobaven la Sílvia i en Pere, uns habituals de la Vila del Llibre: «som de Viladamat i venim cada any. Ens agrada molt llegir i sempre estem a l’aguait d’on es fan fires, a part del dia de Sant Jordi, és clar». Uns lectors habituals que ja havien fet les primeres adquisicions «Hem comprat Victor Català. Una trilogia que no sabem si tenim. Ara tot el que ha sortit ja ho tenim. Ara n’han de sortir dos o tres més» narrava en Pere, un veritable fan.

ACTES. Just al costat del mercat, a la Punta, hi havia un dels espais preparats per acollir activitats paralel·les. La tercera celebració de la Vila del Llibre, va anar molt més enllà del mercat de paradetes, ja que va oferir actes a diverses localitzacions singulars del municipi com el MAC Empúries, Alfolí de la Sal, La Mar d’en Manassa.

Un dels espectacles més perllongats durant aquesta tercera edició ha estat la ‘Marató de Lectura de l’Odissea’. Un veritable repte on s’instava al públic en general a llegir de manera continuada l’Odissea d’Homer, traducció de Joan Francesc Mira (Proa, 2019) a l’Àgora del jaciment d’Empúries des de les 10 del matí fins a les sis de la tarda.

MALLORCA. Cada edició de la Vila del Llibre convida una cultura propera a la mediterrània. En l’edició d’enguany ha estat la mallorquina. La programació va incloure un cicle dedicat a aquesta illa de les Balears, amb col·loquis, com el de Les novel·les del mar. El Mar com a inspiració, celebrat el dissabte a l’auditori de l’Alfolí de la Sal, actuacions musicals amb la interpretació de Miquela Lladó i projeccions audiovisuals amb la visualització de Ca meva amb arbres, que tracta sobre la figura del poeta Damià Huguet.

Precisament l’últim acte de l’edició d’enguany ha estat un recital poètic amb Pau Vadell, poeta i membre de la Fundació Mallorca Literària, Juli Capilla, Tonina Canyelles i Sebastià Bennasar, que varen efectuar una lectura d’obres pròpies i textos de Miquel Àngel Riera, Damià Huguet i Salvador Iborra.

VALORACIÓ. Tot i que aquesta edició es va haver d’ajornar a principis d’any amb motiu de la situació de la pandèmia, s’ha tancat amb una molt bona valoració. «Estem molt satisfets de com ha anat aquesta tercera edició i que es vagi consolidant aquesta aposta clara i sòlida per la cultura que està fent l’Escala, posant en valor el patrimoni que tenim», remarcava l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, a l’acte de cloenda.

Una altra bona noticia que ha deixat el certamen ha estat l’anunci per part de l’organització d’un nou punt que s’incorporarà a la xarxa de Viles del Llibre. Manacor serà el primer punt de les illes Balears que formi part de la Xarxa de Viles del Llibre.

ANY VINENT. De cara a la propera edició, l’Escala Vila del Llibre recupera les dates inicials i es situa el cap de setmana de l’11 al 13 de març de 2022. A més a més, ja s’han donat a conèixer les cultures convidades per la quarta i cinquena edició; seran el País Valencià, i l’Alguer i Catalunya Nord, respectivament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li