L’Escala rep 6,3 milions de la setena Llei de Barris per reformar el nucli antic

0
705

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat aquest migdia l’adjudicació de la setena Llei de barris, que beneficiarà a 29 projectes de millora urbanística en 28 municipis de tot Catalunya. Entre els municipis beneficiaris hi ha l’Escala a més de Mont-roig del Camp, Calafell, Piera, Blanes, Barcelona, Castelldefels, Viladecans, Premià de Mar, Les Franqueses del Vallès, Mollerussa, La Pobla de Segur, La Selva del Camp, L’Arboç, Sallent, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Ullà, Campdevànol, Ribes de Freser, Mediona, Sant Quintí de Mediona, Premià de Dalt, Montgai, Flix, L’Hospitalet de Llobregat, Olot i Salt. A l’Escala el projecte beneficiat és la reforma del nucli antic, amb una inversió prevista de 6,3 milions d’euros.

La inversió de la nova Llei de Barris ascendirà a més de 170 milions d’euros, 99 per part de la Generalitat i, la resta, dels ajuntaments. En les set edicions de la llei, la inversió pública en la millora dels barris s’aproparà als 1.300 milions d’euros i haurà beneficiat 141 barris amb actuacions de regeneració en marxa i 4 contractes de barri. Nadal ha volgut posar l’accent en la prioritat d’aquestes mesures dient que ‘la llei de barris va ser una de les primeres que va aprovar el Govern catalanista i d’esquerres i mostra l’esperit municipalista’ de l’executiu català.

Concretament, la setena edició de la Llei de barris impulsarà 12 nous projectes de regeneració integral en 11 municipis, amb un finançament de 108,3 milions d’euros compartits al 50% entre la Generalitat i els ajuntaments. Els barris són la Florida a Mont-roig del Camp, els nuclis antics de Calafell, Piera i l’Escala, S’Auguer-Sa Massaneda a Blanes, els barris de la Vinya, Can Clos i Plus Ultra i el Raval Sud a Barcelona, Vista Alegre a Castelldefels, la Montserratina a Viladecans, Santa Anna-Tió (el Barri Cotet) a Premià de Mar, Bellavista a les Franqueses del Vallès i el centre urbà i grup de Sant Isidori a Mollerussa.

Pel que als projectes per a viles de menys de 10.000 habitants, que reben un finançament del 75% per part del govern i del 25% per part dels ajuntaments, els 14 projectes beneficiaris del 52 milions d’euros són Vila closa i l’Eixample de la Pobla de Segur, els nuclis antics de la Selva del Camp, Sant Pere de Torelló, Montgai i l’Arboç, el barri de la Riba de Llobregat de Sallent, el Mallol de Sant Hipòlit de Llobregat, la Roqueta, el nucli històric i el passeig de les Eres a Ullà, el nucli original de Campdevànol, el barri del Pavelló i la connexió amb el carrer Foneria de Ribes de Freser, el nucli de Sant Joan de Mediona, el centre de la vila i el Vilet de Sant Quintí de Mediona, i la Colònia-Fàbrica Comellarets-Les Casetes a Flix. També se’n beneficiarà la zona de Santa Anna-Tió (el Barri Cotet) a Premià de Dalt, que es presenta conjuntament amb Premià de Mar.

Per últim, tres barris es beneficiaran del suport a les zones que han culminat els seus projectes de millora. Són Collblanc-La Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat, el nucli històric d’Olot i el barri de Salt 70 en aquest municipi gironí, que es repartiran poc més de 10 milions d’euros.

Amb aquesta setena edició, la Llei de barris arriba ja a més d’un milió de persones, el 14 per cent de la població catalana. El conseller Nadal ha afegit que la distribució de les ajudes és fa per tot el territori, però que es concentra especialment a les zones més poblades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li