L’Escala prohibeix l’accés a les platges de les 11 de la nit fins a les 6 del matí

0
580

L’alcalde, Víctor Puga, ha signat un ban fent pública la restricció, que estarà vigent fins a nou avís


L’Escala s’ha vist obligada a aplicar mesures poc populars, però necessàries, per evitar els botellots multitudinaris a les platges, a les nits, i en especial quan tanquen els bars, a les 0.30 hores. L’alcalde, Víctor Puga, va signar un ban en què es prohibeix l’accés a les platges del municipi entre les 23 hores i les 6 de la matinada. La mesura va entrar en vigor divendres i serà d’aplicació «fins a nou avís».

El ban diu que des de l’Ajuntament es vol sol·licitar «la col·laboració de veïns i visitants per contribuir al compliment de totes les normes de convivència i sanitàries que ens permetin contribuir a la contenció de la covid-19». Es remarca la importància d’evitar aglomeracions de persones i es recorda la prohibició de menjar i beure en grup a l’espai públic. També s’adverteix de la necessitat d’adoptar mesures «que cal considerar complementàries a les d’higiene i prevenció de caràcter general, que ja són habituals a totes les platges del terme municipal i àmbit d’influència». Per això, s’ordena la prohibició d’accedir a les platges en l’horari establert. Es considera que les aglomeracions de matinada suposen «un risc per la contenció de la covid-19 i alteren el descans veïnal».

La mesura arriba després que dies enrere els veïns de la zona de Riells van denunciar botellots massius a la platja sense mesures de seguretat, un cop el bars tanquen. Es va demanar ajuda a l’Ajuntament per frenar-ho amb la policia local, però el consistori va al·legar manca d’efectius. Fins i tot dies enrere, el mateix alcalde havia demanat que s’apliqués el toc de queda a la població. Ara Puga ha optat, com altres municipis del litoral, per prohibir l’accés a les platges a la nit. És el cas també de Palafrugell, que també restringeix l’accés a parcs i camps.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li