L’Escala posa en marxa un programa de millora social que gestionarà el Consell

0
1667

Hi ha previstes sis accions aquest any al nucli antic i per ara ja s’han fet enquestes per conèixer la realitat social


 

El nucli antic de l’Escala se sotmetrà a un programa de millora social que, de fet, ja s’ha començat a aplicar. Dijous passat es va presentar l’oficina que servirà de punt d’informació i coordinació de les accions previstes per als pròxims mesos. L’oficina és a l’edifici de Can Masset, a la plaça de les Escoles. A la inauguració hi van assistir l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, i el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Quim Felip.

El pressupost de millora del programa social és de 156.400 euros i representa el 2,5% total del pressupost del projecte del Pla de barris a l’Escala (6,3 milions d’euros). Participen en el finançament l’Ajuntament i la Generalitat. Pel que fa al programa de millora social, l’Escala n’ha encarregat la gestió, la coordinació i la implementació a l’Equip Tècnic d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

ACTUACIONS. Per aconseguir millores socials al nucli antic es posaran en marxa diverses accions al llarg d’aquest any. Una d’aquestes ja va acabar la setmana passada i ha consistit en un porta a porta per conèixer millor la realitat social del barri. Un equip d’enquestadors ha visitat les famílies del nucli antic per conèixer les necessitats socials, promoure la mediació veïnal, prevenir conflictes i reforçar la convivència.

Les altres actuacions són el Programa Comunitari Àncora per prevenir l’aïllament de la gent gran; el desplegament de projectes d’intervenció socioeducativa amb infants i adolescents per millorar el seu benestar emocional; l’organització d’accions intergeneracionals i interculturals que permetin promoure la participació dels joves, les famílies i els més grans en activitats culturals i festives del nucli antic i del municipi, i també la creació de l’Espai + 60, des del qual es promourà la dinamització comunitària amb els veïns i les entitats locals per promoure accions orientades a l’envelliment actiu de la població. Finalment, la sisena acció prevista és el programa de foment del voluntariat per reforçar les entitats i les accions d’inclusió social mitjançant el treball en xarxa i accions de formació. El 17 de febrer es farà una jornada de formació.

El programa de millora social, urbanística i econòmica del nucli antic ha de permetre promoure una intervenció integral al barri. Tal com estableix la Llei de barris, la participació ciutadana és un dels elements centrals dels processos de millora social en els municipis. L’Oficina s’ha creat precisament com a espai de treball amb els veïns i les entitats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li