L’Escala i Torroella volen fer força en temes d’interès mutu

0
850

Els municipis treballaran conjuntament en promoció econòmica, cultura, Parc Natural i gestió territorial i d’aigua


 

Els alcaldes de l’Escala -Víctor Puga- i de Torroella de Montgrí -Josep M. Rufí- es van reunir dimecres passat per tractar de temes que afecten tots dos municipis. De la trobada en va sortir la voluntat de treballar conjuntament en temes d’interès mutu com la promoció econòmica, la cultura, el Parc Natural, la gestió territorial o l’aigua.

A la reunió es va valorar molt positivament el front comú que ha aconseguit un compromís de la Generalitat per executar millores de seguretat a les carreteres. És el cas de la construcció del giratori de l’Empalme i la construcció del giratori de Bellcaire, que es durà a terme pròximament. D’altra banda, es va fer un bon balanç de la campanya gastronòmica de la sèpia, que arrenca del Projecte Sèpia. En aquest cas l’acció també s’emmarca en territori del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, una marca conjunta que es vol explotar.

L’altre àmbit en el qual es vol aprofundir és en el de la col·laboració cultural. Es va acordar treballar per fomentar equipaments com el MAC d’Empúries, l’Alfolí de la Sal, el Museu de l’Anxova i la Sal, i el Museu de la Mediterrània i l’Auditori Teatre Espai Ter.

Un tema de preocupació mútua continua sent el de la gestió de l’aigua. En aquest sentit, l’Escala i Torroella de Montgrí continuaran reivindicant la perllongació de la canonada del Pasteral. Els alcaldes creuen que aquesta seria la solució als problemes d’aigua, sobretot a l’estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li