L’Escala i el Port de la Selva milloren els seus ports amb mĂ©s zones de passeig

0
973

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, inaugura les obres, que han tingut un cost d’1,5 milions d’euros


Cap de setmana intens pel conseller de Territori i Sostenibilitat, DamiĂ  Calvet, que ha fet un tour per la comarca per inaugurar obres a instal·lacions de Ports de la Generalitat. Es tracta d’inversions per valor d’1,5 milions d’euros. Al port de l’Escala s’hi han destinat 1,2 milions d’euros i al Port de la Selva, 300.000 euros. En tots els casos s’ha guanyat en mobilitat i zones de passeig i, per tant, en el fet d’integrar millor l’activitat econĂČmica del port amb el poble i la trama urbana.

L’ESCALA. El projecte de reforç del port de l’Escala preveu donar «mĂ©s abric i seguretat a les persones, les embarcacions que hi amarren i les activitats que s’hi desenvolupen». L’actuaciĂł tambĂ© inclou la construcciĂł d’un nou vial que integra el port amb el nucli urbĂ  de l’Escala amb un nou tram de passeig enlairat i un nou camĂ­ paral·lel al vial per als vianants. Pel que fa al reforç del dic, els treballs s’han fet sobre un tram de mur de 320 metres, amb peces d’escullera i reposiciĂł de blocs de formigĂł a l’extrem del dic. AixĂČ hauria d’evitar que els forts onatges i els temporals sobrepassessin el dic i, a la vegada, s’haurien de mitigar els efectes del canvi climĂ tic. L’adequaciĂł del dic ha potenciat la redistribuciĂł de la superfĂ­cie interior adossada a la infraestructura. AixĂČ ha permĂšs el nou vial d’accĂ©s per al trĂ nsit i el nou pas de vianants. Paral·lelament, l’Escala disposa del nou passeig enlairat sobre l’espatller on la ciutadania pot caminar i observar el golf de Roses i els Pirineus. S’ha creat tambĂ© una rampa per a persones amb mobilitat reduĂŻda, entre altres mesures.

D’altra banda, la reordenació de l’espai ha fet reubicar i renovar l’activitat de manteniment al varador de l’Escala, que dona servei a 1.500 embarcacions.

EL PORT DE LA SELVA. En aquest municipi s’ha urbanitzat el front marĂ­tim donant continuĂŻtat al passeig del Mil·lenari. AixĂČ permet la integraciĂł amb el nucli histĂČric, la reordenaciĂł de l’espai i la supressiĂł de barreres arquitectĂČniques. El nou tram del front marĂ­tim connecta millor el passeig del Mil·lenari amb la zona del carrer del Mar. S’ha creat un mur de pedra per reforçar el passeig des de la sorra de la platja fins al vial amb revestiment de pedra del paĂ­s, fent referĂšncia a les faixes del cap de Creus. AixĂ­ mateix, s’ha creat una plataforma arran del vial per poder ordenar en una mateixa altura les activitats dels establiments de restauraciĂł i les terrasses amb l’espai de passeig. Tot aixĂČ va acompanyat de vorera per a vianants al costat del mar, plantaciĂł d’arbres, instal·laciĂł de mobiliari urbĂ , diverses millores de mobilitat i tambĂ© la instal·laciĂł d’una nova zona de jocs infantils.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li