L’Escala i el Port de la Selva milloren els seus ports amb més zones de passeig

0
548

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, inaugura les obres, que han tingut un cost d’1,5 milions d’euros


Cap de setmana intens pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha fet un tour per la comarca per inaugurar obres a instal·lacions de Ports de la Generalitat. Es tracta d’inversions per valor d’1,5 milions d’euros. Al port de l’Escala s’hi han destinat 1,2 milions d’euros i al Port de la Selva, 300.000 euros. En tots els casos s’ha guanyat en mobilitat i zones de passeig i, per tant, en el fet d’integrar millor l’activitat econòmica del port amb el poble i la trama urbana.

L’ESCALA. El projecte de reforç del port de l’Escala preveu donar «més abric i seguretat a les persones, les embarcacions que hi amarren i les activitats que s’hi desenvolupen». L’actuació també inclou la construcció d’un nou vial que integra el port amb el nucli urbà de l’Escala amb un nou tram de passeig enlairat i un nou camí paral·lel al vial per als vianants. Pel que fa al reforç del dic, els treballs s’han fet sobre un tram de mur de 320 metres, amb peces d’escullera i reposició de blocs de formigó a l’extrem del dic. Això hauria d’evitar que els forts onatges i els temporals sobrepassessin el dic i, a la vegada, s’haurien de mitigar els efectes del canvi climàtic. L’adequació del dic ha potenciat la redistribució de la superfície interior adossada a la infraestructura. Això ha permès el nou vial d’accés per al trànsit i el nou pas de vianants. Paral·lelament, l’Escala disposa del nou passeig enlairat sobre l’espatller on la ciutadania pot caminar i observar el golf de Roses i els Pirineus. S’ha creat també una rampa per a persones amb mobilitat reduïda, entre altres mesures.

D’altra banda, la reordenació de l’espai ha fet reubicar i renovar l’activitat de manteniment al varador de l’Escala, que dona servei a 1.500 embarcacions.

EL PORT DE LA SELVA. En aquest municipi s’ha urbanitzat el front marítim donant continuïtat al passeig del Mil·lenari. Això permet la integració amb el nucli històric, la reordenació de l’espai i la supressió de barreres arquitectòniques. El nou tram del front marítim connecta millor el passeig del Mil·lenari amb la zona del carrer del Mar. S’ha creat un mur de pedra per reforçar el passeig des de la sorra de la platja fins al vial amb revestiment de pedra del país, fent referència a les faixes del cap de Creus. Així mateix, s’ha creat una plataforma arran del vial per poder ordenar en una mateixa altura les activitats dels establiments de restauració i les terrasses amb l’espai de passeig. Tot això va acompanyat de vorera per a vianants al costat del mar, plantació d’arbres, instal·lació de mobiliari urbà, diverses millores de mobilitat i també la instal·lació d’una nova zona de jocs infantils.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li