L’Escala exhibeix l’edifici de l’Alfolí de la Sal després de vuit anys de rehabilitació

0
749

L’equipament va obrir portes al públic dissabte en una de les activitats més destacades de Setmana Santa al municipi costaner


Coincidint amb la Setmana Santa s’ha celebrat una jornada de portes obertes a l’històric edifici de l’Alfolí de la Sal de l’Escala. L’equipament va obrir portes al públic dissabte en una de les activitats més destacades d’aquests dies en què el municipi s’ha omplert de visitants. L’Alfolí, bé cultural d’interès nacional, s’ha sotmès a una important rehabilitació que ha durat vuit anys. L’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament de l’Escala el 2006.

ESPAIS. La planta baixa de l’equipament mantindrà els usos que ja tenia provisionalment, amb sales d’exposicions, concerts i altres activitats. També acollirà el nou punt d’informació turística. A la primera planta hi haurà el centre d’interpretació del municipi i es preveu que la museïtzació d’aquest espai s’hagi completat al setembre. Finalment, la segona planta acollirà l’arxiu històric i el centre de recerca, les col·leccions de fotografia i espais de l’àrea de Cultura.

BASILI GIRONÈS

INAUGURACIÓ. En la jornada de portes obertes es va aprofitar per inaugurar dues exposicions temporals. Un d’aquestes amb fotografies fetes per Josep Esquirol. L’altra, sobre la història de l’Alfolí, amb algunes dades inèdites, com llibres de registre de la sal que mostren quins municipis compraven sal a l’Escala. L’alcalde, Víctor Puga, va explicar què suposa l’obertura de l’Alfolí l i va declarar: “Estem en el punt de partida d’un viatge il·lusionant, que ha de convertir l’Alfolí de la Sal en un element clau en l’àmbit cultural, en un referent no només per l’Escala, sinó per tot el territori”.

HISTÒRIA. L’Alfolí és del 1697 i es creu que acollia la Gabella de la Vila d’Empúries i el port de l’Escala. Al segle XVIII emmagatzemava la sal que duien grans vaixells de cabotatge i va impulsar el desenvolupament econòmic i social de l’Escala en aquella època.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li