L’Escala exhibeix l’edifici de l’AlfolĂ­ de la Sal desprĂ©s de vuit anys de rehabilitaciĂł

0
936

L’equipament va obrir portes al pĂșblic dissabte en una de les activitats mĂ©s destacades de Setmana Santa al municipi costaner


Coincidint amb la Setmana Santa s’ha celebrat una jornada de portes obertes a l’histĂČric edifici de l’AlfolĂ­ de la Sal de l’Escala. L’equipament va obrir portes al pĂșblic dissabte en una de les activitats mĂ©s destacades d’aquests dies en quĂš el municipi s’ha omplert de visitants. L’AlfolĂ­, bĂ© cultural d’interĂšs nacional, s’ha sotmĂšs a una important rehabilitaciĂł que ha durat vuit anys. L’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament de l’Escala el 2006.

ESPAIS. La planta baixa de l’equipament mantindrĂ  els usos que ja tenia provisionalment, amb sales d’exposicions, concerts i altres activitats. TambĂ© acollirĂ  el nou punt d’informaciĂł turĂ­stica. A la primera planta hi haurĂ  el centre d’interpretaciĂł del municipi i es preveu que la museĂŻtzaciĂł d’aquest espai s’hagi completat al setembre. Finalment, la segona planta acollirĂ  l’arxiu histĂČric i el centre de recerca, les col·leccions de fotografia i espais de l’àrea de Cultura.

BASILI GIRONÈS

INAUGURACIÓ. En la jornada de portes obertes es va aprofitar per inaugurar dues exposicions temporals. Un d’aquestes amb fotografies fetes per Josep Esquirol. L’altra, sobre la histĂČria de l’AlfolĂ­, amb algunes dades inĂšdites, com llibres de registre de la sal que mostren quins municipis compraven sal a l’Escala. L’alcalde, VĂ­ctor Puga, va explicar quĂš suposa l’obertura de l’AlfolĂ­ l i va declarar: “Estem en el punt de partida d’un viatge il·lusionant, que ha de convertir l’AlfolĂ­ de la Sal en un element clau en l’àmbit cultural, en un referent no nomĂ©s per l’Escala, sinĂł per tot el territori”.

HISTÒRIA. L’AlfolĂ­ Ă©s del 1697 i es creu que acollia la Gabella de la Vila d’EmpĂșries i el port de l’Escala. Al segle XVIII emmagatzemava la sal que duien grans vaixells de cabotatge i va impulsar el desenvolupament econĂČmic i social de l’Escala en aquella Ăšpoca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li