L’Escala es tranforma en una vila grecoromana

0
1019

Com marca la tradició, el municipi costaner es vestirà d’època durant el cap de setmana del 6 i 7 de maig


El Triumvirat Mediterrani de l’Escala, que enguany celebra la 22a edició, presenta una quarantena d’activitats. La tradicional cita es durà a terme durant el cap de setmana, 6 i 7 de maig. El certamen d’enguany incorpora noves recreacions històriques al MAC-Empúries i espectacles d’animació al nucli antic de l’Escala. Tal com expliquen des del consistori escalenc “a l’antiguitat romana, triumvir era cadascuna de les tres persones que formaven una comissió o associació per governar la república. Molts dels aspectes de la vida política, administrativa, social, jurídica i religiosa de Roma es regien per aquest procediment col·legiat”.

DISSABTE DE FIRA GRECOROMANA. La programació de dissabte és la més extensa i inclou les diferents novetats de recreació històrica a Empúries. A 12.30h i a les 16h es farà una visita a la domus dels mosaics que anirà a càrrec del grup de reconstrucció històrica Thaleia. Durant la visita es tractaran els rituals romans més destacats que es duien a terme davant de l’altar domèstic i en la intimitat de la casa, els quals eren quatre: el del naixement, el ritus de pas d’adolescents, les Sponsalia o casament, i el Tunica recta, el ritual de pas femení. D’aquesta manera, el grup de reconstrucció històrica de Tarragona farà reviure i acostarà tots aquests actes de la vida quotidiana dels antics habitants d’Empúries.

De 10.30 h a 14 h i de 16 h a 18.30 h es faran tallers d’oficis i artesans romans a càrrec del mateix grup. El grup es traslladarà a l’època romana per explicari fer demostracions d’oficis i artesans romans relacionats amb la vida quotidiana. Alguns dels que es poden veure a Empúries i a l’Escala són els següents: unguentaria, officina ponderaria, musivarius, salsamentaria, scriptorium, ludi romani, textrina i medicus.

D’11h a 13.30 h també es farà un taller de jocs (Ludi puerorum) que permetrà descobrir l’univers lúdic romà, amb jocs i activitats per a totes les edats.

MERCAT DEL TRIUMVIRAT. La jornada de dissabte inclourà des de l’obertura del mercat del triumvirat fins a l’espectacle de foc que es farà a la platja de les Barques a la nit. També s’hi incorporen nous espectacles d’animació, com el Circ: El gladiador o altres activitats itinerants per ambientar els carrers del nucli antic.

TRANSPORT GRATUÏT. Durant tot el dia hi haurà un servei de transport gratuït entre el nucli antic i el MAC-Empúries a hores determinades (entre les 10.30 h i les 19 h).

DIUMENGE ROMÀ. L’activitat es concentrarà al nucli antic, hi haurà una nova oportunitat per veure alguna de les novetats i altres clàssics del Triumvirat Mediterrani com és la lluita de gladiadors. A més, durant tot el dia a la platja de la Riba hi haurà tallers d’oficis i artesans romans a càrrec del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona.

Tota la informació relacionada amb la XXII FiraGrecoromana Triumvirat Mediterrani de l’Escala es pot consultar a la pàgina web del consistori escalenc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li