L’Escala: el futur de l’hoquei subaquàtic

0
1281

Les Anxovetes de l’Empordà, grup adherit al CN L’Escala-Empúries, és un dels tres equips infantils de Catalunya


 

Per trobar els orígens de l’hoquei subaquàtic cal recular fins a l’any 1954 i viatjar fins a Portsmouth, al Regne Unit. Allà s’hi va gestar l’embrió d’un esport que es va esperar fins als anys setanta per resseguir els diversos continents: des d’Amèrica, amb presència ferma als Estats Units, fins a Oceania o Àfrica, on precisament, a Sud-àfrica, es van disputar els primers campionats nacionals.

Al territori sud-africà, així com a Austràlia, França o Anglaterra, l’hoquei subaquàtic ha esdevingut amb el temps un esport de competició que no només salta a la piscina per disputar campionats estatals, sinó que també ho fa per participar, cada dos anys, en tornejos mundials. Aquesta transcendència encara és molt utòpica a Espanya, tot i que hi ha zones que aposten fermament per aquesta disciplina. És el cas, per exemple, de l’Alt Empordà, una de les úniques comarques a tot Catalunya que llueix més d’un club: el GEAS de Figueres en categoria absoluta, equip que recentment s’ha proclamat tercer en el Campionat de Catalunya, i les Anxovetes de l’Escala en infantil, que ha acabat en segona posició en aquesta mateixa competició.

Especialment excepcional és el cas d’aquesta darrera entitat si es té en compte que a tot Catalunya només hi ha tres equips d’hoquei subaquàtic en aquesta categoria. “No és el més habitual, a la demarcació gironina només hi som nosaltres, en aquesta categoria, mentre que la resta es troben a la província de Barcelona –Sant Adrià de Besòs i Castellar del Vallès–”, explica Boris Weitzmann, component tècnic de l’equip costaner.

La història d’aquest club es remunta vuit anys enrere, tot i que és aquest any, amb l’adhesió al Club Natació L’Escala-Empúries, quan s’ha fet un pas endavant des d’una perspectiva oficial. “Ara que ja som més –una desena de jugadors– i que tenim el suport del CN Escala-Empúries, el següent objectiu és buscar patrocinadors i fer un pas més en la difusió d’aquest esport”, afegeix Weitzmann.

CREIXEMENT I DIVULGACIÓ. La fita immediata que es marquen des de l’equip d’hoquei aquàtic escalenc és la de sumar algun jugador més “per assegurar un bon planter”. Paral·lelament, els membres de l’entitat també treballaran per divulgar la pràctica d’aquest esport a la resta del territori, tot i que reconeixen que el context ideal seria la creació d’un altre equip a la província.

Mentre això no succeeix, la unió d’esforços esdevé la millor fórmula per ampliar horitzons. És per això, precisament, que les Anxovetes i el GEAS de Figueres organitzen aquest dijous un entrenament conjunt per donar visibilitat a l’esport. “El més important és fer-nos veure i que els joves puguin agafar experiència al costat dels adults”, diu Weitzmann.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li