L’Escala denuncia l’espoli de parets de pedra seca a Vilanera

0
1154

El ple també ha demanat al servei territorial de Carreteres que millori la seguretat dels girs de la carretera de Viladamat


El ple de l’Ajuntament de l’Escala va ratificar la setmana passada una denúncia davant els Mossos d’Esquadra per l’espoli descobert a diferents trams de paret de pedra seca de la zona de Vilanera.

En els darrers mesos s’ha detectat que s’han fet malbé diversos trams de paret, i que en alguns punts algú s’ha endut un nombre important de pedres. S’ha presentat una denúncia i s’ha obert una investigació per tal d’intentar esbrinar qui ha estat el responsable d’aquest espoli d’un element arquitectònic que es considera de gran valor i que fins i tot compta amb la catalogació de patrimoni de la Unesco. Paral·lelament, s’ha decidit que des del Museu de l’Escala s’impulsarà una exposició per posar en valor les parets de pedra seca i que es faran també tallers per tal de poder restaurar els murs malmesos.

A banda, el ple també va aprovar els plecs de clàusules per a la contractació dels serveis d’abastament d’aigua potable i d’enllumenat públic. I es va acordar reclamar al servei territorial de Carreteres que faci un estudi per desencallar la millora de la seguretat dels girs a la carretera de Viladamat, tant per al cas del cementiri-tanatori com per al de la zona comercial-industrial.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li