L’Escala demana que es retallin 290 hectàrees del futur parc natural del Montgrí

0
825

El municipi de l’Escala s’ha sumat aquest dissabte a les reclamacions d’altres localitats veïnes com Pals, Palau-sator i Fontanilles i també ha demanat una reducció dels límits del futur parc natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. A través d’un manifest que ha estat signat pels partits polítics presents a l’Ajuntament, la Unió de Botiguers, el Club Nàutic i els 180 pagesos afectats, s’exigeix al Departament de Medi Ambient que deixi fora del parc natural unes 290 hectàrees de sol agrícola a l’oest del terme municipal de l’Escala, a la zona de les Corts i Vilanera. ‘Ens sembla que incloure aquest corredor biològic no és una bona idea’, ha comentat l’alcalde, Estanislau Puig. 

‘Aquests camps i conreus no tenen res a veure amb aquest propòsit de parc natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i ja estan prou protegits amb els diferents planejaments de la pròpia Generalitat’, ha continuat Puig. ‘A més, incloure’ls dintre el parc natural generarà unes determinades restriccions del sòl, es condicionaran els usos i els conreus, la gestió i un llarg etcètera. Un fet que ha provocat que els propietaris estiguin inquiets i no ho vegin gens clar’, ha explicat l’alcalde de l’Escala, que ha assegurat que aquestes 290 hectàrees són de terreny agrícola molt consolidat i que, per tant, ‘no hi ha cap perill d’urbanització en un futur’.

‘Per això, demanem que s’excloguin del parc’, ha puntualitzat Puig, que considera un greuge comparatiu el fet que diversos camps idèntics situats només uns metres, però en el terme municipal veí d’Albons, no estiguin inclosos dintre l’avantprojecte del parc natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. ‘Creiem que el parc pot ser una formula que funciona molt bé en indrets determinats però aquí no té massa sentit’, ha afegit Puig, que ha recordat que el conseller Baltasar durant la presentació de l’avantprojecte del parc es va comprometre a explicar i dialogar amb els municipis afectats. ‘Això és el que volem i ara, aquí a l’Alt Empordà, estem presentant una postura molt clara’, ha finalitzat l’alcalde de l’Escala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li