L’Escala activa el Consell Socioeducatiu Municipal

0
797

En els darrers mesos ja s’ha fet un treball previ en què han participat les àrees de Joventut, Educació i Serveis Socials i s’han recollit les necessitats provinents d’equips directius dels centres escolars, AMPA, tècnics del Pla de barris o serveis de seguretat


 

L’Ajuntament de l’Escala va posar en marxa divendres el Consell Socioeducatiu Municipal, un nou espai amb representació tècnica, política i dels centres educatius, pensat per coordinar i impulsar accions dirigides als joves i infants del municipi. L’objectiu és, a partir d’un treball en xarxa, compartir diagnòstics, plans de treball i avaluacions, de manera que es detectin necessitats i problemàtiques i es pugui actuar en el menor temps possible.

En aquest sentit, en els darrers mesos ja s’ha fet un treball previ en què han participat les àrees de Joventut, Educació i Serveis Socials i s’han recollit les necessitats provinents d’equips directius dels centres escolars, AMPA, tècnics del Pla de barris o serveis de seguretat. I d’aquest treball previ ja n’han sortit les primeres accions, que es posaran en marxa el pròxim curs, i que s’integraran en un Pla educatiu d’entorn que s’ha d’anar perfilant amb el conjunt d’agents participants.

Entre les més destacades hi ha la de contractar un educador social i dos dinamitzadors infantils i juvenils, crear un recurs diürn per atendre els joves que estan en risc d’exclusió, muntar un taller d’estudi, posar un educador de suport per gestionar possibles conflictes a l’institut, o instaurar la figura d’un educador de carrer. Per aquest primer curs hi ha prevista una inversió de 100.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li