Les V Jornades sobre la Basílica de Castelló, dedicades als vitralls

0
755

L’historiador Joaquim Nadal oferirà la conferència inaugural


 

L’historiador Joaquim Nadal Farreras, doctor en Història i exconseller de la Generalitat de Catalunya, obrirà les V Jornades d’Estudis sobre la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, que tindran lloc els dissabtes 1, 8 i 15 de juny a la capella dels Dolors de la mateixa basílica (18.30 h).

Com cada any, el cicle (organitzat pel Museu d’Història Medieval de la Cúria – Presó i pel Departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament) comptarà amb tres conferències a càrrec d’investigadors i especialistes sobre el patrimoni històric, arqueològic o artístic de la basílica. En aquesta cinquena edició, però, s’ha donat especial protagonisme als vitralls medievals, un dels elements més destacats que encara es conserven del temple.

CONFERÈNCIES. Després de la conferència inaugural, «La basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries en temps convulsos», l’1 de juny, de Joaquim Nadal, la següent, prevista pel dia 8, anirà a càrrec de l’especialista en vitralls medievals, Maria Joana Virgili Gasol, «Paral·lelismes i diferències entre els vitralls de Santa Maria de Castelló d’Empúries i els del monestir de Santes Creus. Les marques del vitraller». Finalment, el 15 de juny, el doctor Miquel Orís Muruzábal, vitraller castelloní, i Jordi Canet Avilés, tècnic del Departament de Patrimoni Històric del municipi, oferiran la ponència «Noves aportacions a l’estudi dels vitralls medievals de la Basílica». L’assistència és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

COL·LABORACIONS. Les jornades s’inscriuen, per primer any, en el Campus de Patrimoni Natural i Cultural de la Universitat de Girona i compten amb la col·laboració de la parròquia de Santa Maria i del Bisbat de Girona. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li