Les tres qualitats essencials de la teva relació de parella

0
1254

Saps quines són les tres qualitats essencials de la teva relació de parella?

Estic segur que si tens, o has tingut, una relació sentimental de parella, hauràs pensat moltes vegades quines són les qualitats en què la baseu. Potser heu arribat, fins i tot, a identificar-les de forma clara i a comentar-les entre vosaltres. O potser no, potser simplement aneu vivint la relació i no parleu sobre això.

En tot cas, si les heu pensat i compartit o no, el que a mi m’interessa és arriscar-me a dir-te les tres qualitats que em semblen essencials perquè una relació de parella sigui autèntica (Veritat), bona (Bondat) i bella (Bellesa). És a dir, fidel, ètica i estètica. Encara que aquestes no són les qualitats, sinó la conseqüència.

Al meu entendre, hi ha dos claus fonamentals perquè la teva relació de parella sigui autèntica, bona i bella: una sana autoestima en els dos i admiració recíproca per l’altre. I, perquè aquestes dues claus romanguin sempre, us convé trobar la base on s’assenten. Base que està formada per les tres qualitats essencials a què em refereixo, que són: amor, intel·ligència i energia. O el que és el mateix, sentiment, pensament i actitud.

Aquestes tres qualitats són, doncs, la base on s’assenten les dues claus, que si aconseguiu que romanguin en el temps, llavors aconseguireu que la vostra relació sigui autèntica, bona i bella.

La primera qualitat és l’amor. Parlar d’amor és parlar de sentiments positius cap a tu mateix i cap a la teva parella, de proximitat física i emocional, d’afectivitat i afecte, i d’acceptació plena de tu mateix i de la teva parella. Altrament, és impossible que hi hagi una sana autoestima i, per tant, no estarà havent-hi amor veritable.

Però no només d’amor s’alimenta la teva relació, sinó que s’han de donar dues qualitats més: intel·ligència i energia. Tots dos sou intel·ligents si us autocompreneu bé, si us compreneu de forma adequada entre vosaltres i si compreneu la vida que compartiu. Aquí no té res a veure els diners ni la professió ni els estudis ni els coneixements ni res de tot això. El que ha d’haver-hi és comprensió. Per a això, l’escolta, el respecte, la confiança i la justa valoració han d’estar presents en cada moment i de forma recíproca. I és que, per exemple, si no us autovaloreu de forma adequada ni ho feu entre vosaltres, no hi haurà ni autoestima ni admiració.

Finalment, l’energia ha de fluir. Hi ha d’haver una actitud positiva, proactiva i constructiva. Si hi ha bloquejos energètics, no hi ha creativitat ni il·lusió ni motivació. Postergueu les accions, discutiu, apareix l’apatia, la desconfiança, la insatisfacció, el “mal rotllo” o l’ansietat, per exemple.

Per acabar, si et creus això que t’acabo de dir, t’atreviries a fer, sense autoenganys, una auditoria de la teva relació sentimental a través de l’amor, de la intel·ligència i de l’energia per veure si aquesta relació és autèntica, bona i bella, i millorar-la, si ho estimeu oportú?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li