Les torres de la MAT ja són aquí

0
888

Les reivindicacions del territori en contra de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) han passat a formar part de la història. És innegable que la MAT ha arribat i ara ja no hi ha marxa enrere. Una estructura de ferro de 10 metres per 10 metres de base i de 55 metres d’alçada ha començat a aixecar-se a Santa Llogaia d’Àlguema, a prop de l’N-II, l’autopista i al costat de la línia del TGV. Es tracta de la torre 104 del tram aeri de la MAT entre Santa Llogaia i Bescanó.
El delegat de Red Eléctrica a Catalunya, Lluís Pinós, ha explicat que preveuen tenir construïdes 75 de les torres aquest any perquè les feines de construcció es fan de forma simultània en diferents punts i que estigui tot acabat -cablejat inclòs- a principis del tercer trimestre del 2014. En total en aquest tram hi ha projectades 115 torres. Pel que fa a les expropiacions, la companyia ha signat acords amb el 95 per cent dels propietaris afectats. Hi ha un dotzena de documents encara per signar i Red Eléctrica espera arribar encara a un acord abans de procedir a l’expropiació forçosa. En qüestió de calendari, la previsió encara és que la línia entri en funcionament a principis del 2015. De moment, la part més endarrerida de l’obra és el ramal de Riudarenes, per al qual encara no hi ha permisos.
Paral·lelament a la construcció del tram aeri, els treballs en la interconnexió soterrada també van avançant. Segons ha explicat Pinós, el 50% de la rasa està construïda i la perforació del túnel va acabar a l’abril. “Al túnel ja estem muntant les instal·lacions interiors i les obres a la part francesa també avancen a bon ritme”, ha explicat el delegat de REE a Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li