Les restes de Dalí ja són a Figueres per ser restituïdes en la més estricta intimitat

0
1344

L’Institut de Toxicologia de Madrid ha tornat les restes precintades després de practicar les proves que van concloure que la demandant, Pilar Abel, no és filla del pintor


 

Tot torna a lloc després de la tempesta. Passat el rebombori judicial i mediàtic sobre la demanda de paternitat de Pilar Abel, que assegurava ser filla de Salvador Dalí, les restes de l’artista ja han tornat a Figueres. Es tracta de les parts del cos que es van extreure de la sepultura de Dalí per fer les proves d’ADN.

La Fundació Gala-Salvador Dalí va confirmar dimecres passat que ha rebut les restes del geni que es van extreure del cadàver el passat 20 de juliol i ara s’està a l’espera de concloure els «tràmits burocràtics» necessaris per «restituir» el cos. Durant la intervenció de l’estiu passat els forenses van prendre mostres de cabell i es van endur ungles, dents i quatre ossos llargs del pintor.

L’Institut de Toxicologia de Madrid ha tornat les restes precintades després de practicar les proves que van concloure que la demandant, Pilar Abel, no és filla del pintor. Malgrat això, Abel va presentar un recurs contra la sentència que desestimava la seva demanda de paternitat al·legant que no s’havia acreditat la cadena de custòdia de les proves i demanant que no se li fessin pagar les costes del procés. El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid va admetre el recurs el passat mes de gener. Tot i això, ara la previsió és que l’operació per retornar les restes de Dalí al seu lloc original es faci en la més estricta intimitat per evitar la situació que es va viure a l’estiu. Es farà per tant lluny de l’expectació mediàtica i social que va aixecar.

La intervenció obligarà novament a aixecar la gran llosa que cobreix la tomba del geni surrealista sota la cúpula de la torre Galatea i que pesa una tona i mitja. Després es restituirà el cadàver exhumat i la sepultura tornarà a la normalitat, sota els peus dels milers de visitants que trepitgen el museu cada any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li