Les rehabilitacions, el pilar de la construcció

0
1663

El 2017 va cloure amb 478 rehabilitacions a l’Alt Empordà, una dada molt per sobre dels 336 permisos d’obra nova


 

Les rehabilitacions continuen erigint-se com la taula de salvació del sector de la construcció a la comarca i a la resta de la província gironina. Així es desprèn de l’estadística del Col·legi d’Aparelladors de Girona, un informe que des de fa anys esdevé un bon termòmetre per mesurar la realitat del sector.

En aquest cas, i amb les xifres d’obres contractades durant el 2017 a la mà, durant l’exercici passat els aparelladors van demanar visats per poder començar a construir un total de 153 habitatges nous arreu del territori alt-empordanès, una xifra notòriament allunyada dels permisos que es van emprendre per engegar rehabilitacions, que es va enfilar fins a les 324, una dada només superada pels 348 permisos sol·licitats al Baix Empordà. La tendència, no obstant això, no es repeteix en el cas dels habitatges acabats, segment en el qual durant l’any passat se’n van registrar 183 d’obra nova per 154 rehabilitacions.

En total, però, les dades d’edificis en procés de rehabilitació a la comarca, siguin projectes contractats o acabats, no deixa espai als dubtes si s’observen els resultats dels darrers anys. Així doncs, s’ha passat dels 186 registrats l’any 2014, quan la construcció va tocar fons, als 478 de l’exercici passat. «És en aquest sector on més feina ens està sortint a hores d’ara», explica el president dels aparelladors gironins, Miquel Vendrell.

D’altra banda, on no hi ha una millora substancial en els números és en l’obra nova. En aquest cas, s’ha passat dels 324 habitatges del 2014 als 336 de l’any passat, unes xifres, aquestes, molt allunyades dels 544 que hi havia l’any 2012.

MENYS ESTRANGERS. No obstant això, la comarca alt-empordanesa, juntament amb el Gironès i el Baix Empordà, és un dels indrets que concentra més obra nova. Una estadística, aquesta, que no es veu inflada precisament pels estrangers, qui cada cop construeixen o compren menys habitatges a la demarcació, especialment el rus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li