Les primeres vacunacions a la comarca, aquesta setmana

0
971

Salut ja ha rebut més vacunes de Pfizer, entre les quals hi ha les destinades a l’Alt Empordà


Avança la campanya de vacunació contra la Covid-19 i les primeres dosis que s’administraran a la comarca ja estan preparades. Els Serveis Territorials de Salut a Girona informaven que les vacunes arribaven ahir dilluns. Això vol dir que es començaran a administrar aquesta mateixa setmana, entre dimarts i dissabte, segons fonts del departament.

No s’ha revelat encara on s’iniciarà la vacunació a la comarca. El criteri a l’hora d’escollir les residències on s’administren les injeccions és que els centres estiguin qualificats com a verds. És a dir, que no tinguin cap brot actiu de coronavirus.

Quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores s’encarreguen de gestionar les vacunacions a la regió, que es van iniciar el 27 de desembre a la residència Creu de Palau de Girona. Dies després, el vaccí s’ha injectat a altres comarques com el Ripollès o la Garrotxa. El retard en el subministrament de les primeres dosis per part de Pfizer ha fet alterar una mica els plans de Salut i hi haurà zones que iniciaran la vacunació més tard del que s’esperava.

La campanya preveu administrar les primeres dosis del vaccí ara, i 21 dies desprÊs, les segones. A la Regió Sanitària de Girona, 11.000 persones es vacunaran primer. Són els avis de residències, persones amb discapacitat i el personal dels centres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li