Les obres del pavellĂł, a concurs

0
804

L’Ajuntament de Figueres licita els treballs per a la construcció del reclamat equipament esportiu a la zona de l’Olivar Gran. El cost és de 5,8 milions d’euros i l’execució prevista de les obres seria d’un any i quatre mesos


Bones notícies per al reclamat tercer pavelló poliesportiu de Figueres. L’Ajuntament ha tret a licitació les obres per un pressupost de 5,8 milions d’euros, tot i que la xifra anirà a la baixa amb l’adjudicació. Pel que fa al període d’execució, aquest seria d’un any i quatre mesos.

La instal·lació està prevista a la zona de l’Olivar Gran i el projecte ha anat a càrrec de l’estudi Forgas Arquitectes. El pavelló triple esportiu tindrà una superfície de 5.000 metres quadrats i disposarà de tres pistes, de 32 x 25 metres cadascuna. En un futur es planteja, també en aquesta zona, la construcció de la segona piscina coberta de la ciutat i pistes d’atletisme.

El 2019 es van preparar els terrenys per fer l’obra. S’ha hagut de traslladar una línia elèctrica i també preparar les instal·lacions de serveis. Aquests treballs van tenir un cost de 430.000 euros. També en relació amb el finançament de l’obra, per aquest any hi ha reservada una partida d’1,5 milions d’euros. Per la resta del pressupost previst, s’ha definit plurianualitat fins a l’any 2022.

El dèficit d’equipaments esportius a Figueres feia necessari un tercer pavelló. I és que moltes entitats de la ciutat no disposen d’espai per als entrenaments. Per això, hi ha un conveni signat amb l’Ajuntament de Biure perquè clubs de Figueres puguin fer ús de les instal·lacions.

COMUNICAT DEL PP. El president de la Junta Local del Partit Popular Català de Figueres, Daniel Ruiz, ha criticat el que ell considera «el canvi de criteri de part del Govern de Figueres pel que fa al pavelló municipal». Ruiz s’ha referit a «cinisme» i declara: «El 2019 l’actual regidor d’esports, Barrenechea, quan estava l’oposició era crític amb el projecte de 5,8 MEUR i assegurava que això havia de costar 3,4 MEUR, abstenint-se de la votació, però ara ho liciten pel preu de fa un any». Tot i les crítiques, el president del PPC a Figueres s’alegra de la licitació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li