Les obres de millora al carrer Figueres evitaran inundacions

0
1751

La nova xarxa farà que l’aigua de pluja vagi directament al Rec d’en Serra, a tocar de l’ajuntament, i que no discorri conjuntament amb la canonada de clavegueram com ho fa ara


 

A finals d’aquest any està previst que comencin les obres de millora al carrer Figueres de Vilafant. Aquests treballs han estat molt reivindicats pels veïns arran dels problemes que pateixen, sobretot en moments de fortes pluges. L’actuació consistirà en l’aixecament de tot el carrer; la millora de les xarxes d’aigua, gas, clavegueram i enllumenat públic; i la construcció d’una nova xarxa d’aigües pluvials separada del clavegueram.

La nova xarxa farà que l’aigua de pluja vagi directament al Rec d’en Serra, a tocar de l’ajuntament, i que no discorri conjuntament amb la canonada de clavegueram com ho fa ara. El carrer rebaixarà la cota actual, i es col·locaran nous embornals.

Pel que fa a l’estètica , el carrer es farà amb llambordes en lloc d’asfaltat, i tot serà d’un mateix nivell i sense voreres. A la banda dreta, en direcció Olot, es posaran pilones de protecció i es deixarà un pas d’1,5 metres des de la porta dels habitatges, per donar més seguretat als vianants. A la banda esquerra es combinaran les pilones amb arbres i aparcaments i es farà un pas ample, jugant amb les mides del mateix carrer. D’altra banda, es plantaran arbres a la banda dreta del carrer en direcció a la plaça Major. Les millores també afectaran el primer tram del carrer Nou i això també donarà més seguretat als vianants que van des de la plaça Major a les escoles.

Les obres es faran en dues fases i el cost total de les actuacions és de 487.585,39 euros. Es calcula que els treballs duraran sis mesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li