Les obres de la pista coberta a l’escola Cusí es converteixen en un autèntic ‘via crucis’

0
2129

Fonts municipals asseguren que els treballs estaran completament acabats el mes vinent


Allò que ha de servir per ajudar a descongestionar una mica els equipaments esportius a Figueres, s’està convertint en un bon maldecap per a la comunitat educativa de l’escola Joaquim Cusí. La setmana passada, en la secció d’esports d’aquest mateix setmanari ens referíem a l’estat de les obres de la pista coberta a l’escola Cusí. Una solució, que contribuirà a resoldre la saturació actual mentre Figueres no tingui el tercer pavelló. La cobertura de la pista esportiva de l’escola permetrà tenir –en horari no lectiu– un espai per entrenament dels clubs figuerencs. Gairebé cinc mesos després de l’inici dels treballs, la direcció del centre es queixa de la situació, del calendari i de diferents aspectes del projecte.

El director del CEIP Joaquim Cusí, Albert Blasco, explica a HORA NOVA que “vàrem tenir coneixement de les intencions de fer l’obra l’any passat, cap al gener”. En tractar-se d’un edifici municipal, diu Blasco, “no ens vàrem negar a res, ni vàrem posar cap problema, tot i que la instal·lació no l’havíem demanat mai”. El director declara que “els problemes comencen quan veus com evolucionen les obres, com s’ha fet el disseny i que no s’ha tingut en compte que això és una escola”.

COINCIDÈNCIA D’OBRES. En la qüestió del calendari, la direcció del centre creia que les obres començarien abans de l’estiu i que s’aprofitaria el període no lectiu, “però per raons de subvencions no es va començar abans”. També estava previst que la instal·lació de la caldera de biomassa es fes abans, però totes dues obres han coincidit en el temps. Amb tot això, Blasco afegeix: “La situació ens afecta per al pati del grans que han d’estar en un espai molt reduït i hi ha més incidents, més nervis. Els propis nanos et pregunten quan s’acabarà això i parles amb els paletes i et diuen que hi ha feina almenys fins al juny. Haurem estat tot el curs amb soroll, amb molt de soroll”.

GARANTIES NO COMPLERTES. L’escola havia demanat que amb les obres quedessin garantides una sèrie de condicions. Per una banda, la mobilitat i l’accés dels vehicles, però això en el projecte inicial no es va preveure. Ara sembla que s’obrirà una obertura per la zona que s’havia de destinar a espai enjardinat. Inicialment però l’entrada de vehicles d’emergència no s’havia previst segons la direcció del centre. Per l’altra, l’escola també ha demanat que es mantingui la font i que es garanteixi la funcionalitat de l’espai escolar. Albert Blasco fa referència al fet que “no hi hagi cantos vius, que es puguin fer els mateixos itineraris que els nanos feien fins ara i que no hi hagi racons que el mestre no pugui controlar com passa ara”. Tot i això, Blasco vol tenir bones paraules per als treballadors de l’empresa que fa les obres: “Són gent molt correcta i amb ells en la part personal no hi ha hagut cap problema, sobretot les queixes són per com s’ha tramitat i fet el projecte”. En aquest sentit, Blasco conclou: “Està molt bé fer una pista de bàsquet, dues, tres, però que s’entengui que això es fa dins d’una escola i aprofito per fer meu i donar suport a l’eslògan de l’escola Carme Guasch, “Primer l’Escola”.

AJUNTAMENT. Fonts municipals mantenen que les obres estaran enllestides al març. L’empresa encarregada dels treballs ha assegurat al consistori que “aquest mes de març es finalitzaran per complet els treballs”. Des de l’Ajuntament informen que la setmana passada ja es va començar a instal·lar la coberta i que ara només quedarà la pista i la part elèctrica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li