Les obres a la façana marítima de l’Escala començaran el 2 de novembre

0
910

 D’aquí a unes setmanes les màquines ja començaran a treballar al front marítim de l’Escala. L’alcalde, Víctor Puga, va avançar divendres que les obres començaran el dilluns 2 de novembre. El ple va aprovar el mateix divendres l’adjudicació dels treballs a l’empresa Xavier Alsina SA. Aquesta proposta s’ha triat entre les 23 que s’han presentat al concurs. L’empresa adjudicatària ja ha planificat l’inici de l’obra i també ha reduït un mes el període previst d’execució. Serà de tres mesos. Es preveu que la nova façana marítima del nucli antic de l’Escala sigui una realitat definitiva per a Setmana Santa.
En la qüestió del pressupost, s’ha aconseguit rebaixar un 35% el preu de sortida de la licitació. Els treballs costaran 517.880 euros. D’aquesta quantitat l’Ajuntament n’aportarà uns 33.000 mentre que la resta es finançarà amb les subvencions de la Generalitat del Pla de barris i de la Diputació.
Poc abans que el ple de l’Escala aprovés l’adjudicació dels treballs i que es definís una mica més el calendari, l’alcalde va dir que era “comprensible el neguit dels veïns”. Tot i això Puga va declarar: “Ara ja hem superat si el projecte s’havia de fer o no i per tant estem en el moment d’iniciar les obres i donar tota la informació possible perquè els establiments i veïns puguin coordinar vacances del personal, o ajustar horaris etc.” L’alcalde també es defensa de les crítiques per no haver fet reunions abans. Diu: “No hem donat informació fins que no hem tingut la certesa que la podríem donar. Fins ara no teníem empresa adjudicatària i això no ens permetia fer una planificació.”
Aquests treballs d’envergadura tindran aquesta zona del nucli antic amb molèsties des del novembre fins al febrer. L’Ajuntament habilitarà un web on s’anirà informant diàriament de les afectacions, “restriccions de trànsit, canvis de direcció, rases i demolicions previstes”. Les afectacions més importants es faran per zones i l’alcalde creu que “els locals no s’hauran de tancar per tema voreres, ja que hi haurà unes passeres per als accessos”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li