Les memòries d’Alexandre Blasi recollides en un llibre

0
737

El Museu Memorial de l’Exili edita ‘Les agendes del tinent Blasi (1939-1942)’ un llibre basat en els textos d’un carrabiner


En un acte celebrat el passat divendres a les set de la tarda al Museu memorial de l’Exili de la Jonquera, es va presentar el llibre Les agendes del tinent Blasi (1939-1942), un llibre que reconstrueix els darrers dies de l’operació d’evacuació a França del patrimoni artístic concentrat als dipòsits de la mina Canta (la Vajol), el mas Perxés (Agullana) i el mas Descals (Darnius), amenaçats per l’avanç de la guerra.

Un relat que s’ha pogut fer gràcies a que la «família Blasi ens va obrir les portes de casa seva i ens va donar accés a un material privat», va explicar la historiadora Gemma Domènech durant la presentació. La família ha donat tot aquest fons al Museu de l’Exili, un fet «valuosíssim per la memòria i la història col·lectiva, i que queda a disposició de tothom. Això permet que s’enriqueixi el fons del MUME, que de fet és l’espai ideal per guardar la memòria del carrabiner», va afegir Domènech.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li