Les màquines ja preparen el terreny per a la construcció del pavelló de Olivar Gran

0
972

Fa una setmana que han començat aquests treballs, amb una durada prevista de cinc mesos i un cost de 428.397 euros


 

Des de fa una setmana, les màquines ja treballen en els terrenys on s’ha de construir el tercer pavelló poliesportiu de Figueres. El dimarts de la setmana passada dues retroexcavadores van entrar al solar, situat a la zona de l’Olivar Gran i darrere de l’Hotel Ronda. Són les tasques prèvies per a la construcció d’un dels equipaments més esperats a la ciutat. Al marge d’algunes discrepàncies sobre el projecte, aquest va rebre el vistiplau del ple municipal el passat mes de febrer.

Els treballs iniciats tenen una durada prevista de 5 mesos i s’han adjudicat a l’empresa Comsa Instalaciones y Sistemas Industriales SA, per un cost de 428.397 euros. Aquesta fase consisteix a aplanar el terreny perquè la construcció de l’equipament sigui possible i pugui entrar tota la maquinària que calgui. Això també comporta soterrar totes les línies elèctriques que hi ha al solar i preparar el terreny pel que fa als serveis de sanejament i d’aigua. Una de les accions serà l’ampliació del col·lector d’aigües fecals des de la sortida del pavelló fins al pou de registre situat al camí de les Forques. En el cas dels altres serveis, les tasques afecten les xarxes de baixa i mitjana tensió i també les de telecomunicacions.

INVERSIÓ. Els 428.397 euros per a aquesta primera fase d’obres s’han finançat amb una partida corresponent al 2018. Durant aquest 2019, els pressupostos municipals preveuen una inversió d’un milió d’euros per a l’equipament. El cost total del projecte s’enfila fins als 5,8 milions d’euros.

El procés per a la construcció del pavelló de l’Olivar Gran es va iniciar el 2007 però fins al 2016 no es va impulsar el concurs d’idees, que va guanyar l’equip de l’arquitecte Josep Forgas i l’enginyer industrial Eduard Bou. L’equipament previst faria 5.000 m2, tindria tres pistes reglamentàries, i capacitat per a 4.000 persones, i les grades permetrien espai per a 300 espectadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li