Les jornades ‘Conviure amb Capacitats’ arriben a l’Alt Empord√†

0
2625

Les activitats se celebraran del 7 al 9 d’abril al càmping Bassegoda Park a Albanyà, on es faran jocs, tallers i conferències de diferents temàtiques 


L’Alt Empordà tindrà les primeres Jornades Conviure amb Capacitats, organitzades per un col·lectiu, sovint silenciat o poc valorat. Es tracta d’un grup de persones vinculades, de diferents maneres, al món de la discapacitat que vol promoure amb una visió constructiva i integradora el seu paper dins la societat. Aquestes jornades tenen com a fil conductor les històries vitals de superació de desenes de persones i entitats, la majoria de la comarca, que treballen dia a dia les seves capacitats. Pretenen ser un referent a les comarques gironines, ja que no hi ha cap oferta com aquesta.

CONVIURE AMB CAPACITATS. Les jornades se celebraran del 7 al 9 d‚Äôabril al c√†mping Bassegoda Park a Albany√†. Durant aquests dies, l‚Äôespai acollir√† activitats, jocs, tallers i confer√®ncies de diferents tem√†tiques relacionades amb les capacitats. Durant la presentaci√≥ de les jornades, al Consell Comarcal de l‚ÄôAlt Empord√†, el gerent del Bassegoda Park, Esteve Guerra afirmava que el c√†mping vol aportar ‚Äúel seu granet de sorra a la societat per fer-la millor. No nom√©s busquem l‚Äôentreteniment i l‚Äôanimaci√≥, tamb√© busquem l‚Äôaprenentatge dels nostres clients.‚ÄĚ Guerra tancava la seva pon√®ncia sentenciant que un dels objectius del c√†mping √©s ‚Äútreure la percepci√≥ d‚Äôun discapacitat.‚ÄĚ

Una altra de les ponents i impulsora d‚Äôaquestes jornades √©s Mar Casas, que durant la presentaci√≥ va explicar que els tres dies al c√†mping han de servir per mostrar ‚Äúles capacitats que hi ha darrera de les persones que suposadament tenim certes discapacitats‚ÄĚ. En aquest sentit, Jan Millastre, va explicar que les inscripcions a les diferents activitats seran gratu√Įtes, i el 20% de la recaptaci√≥ total que es faci en concepte d‚Äôallotjament al c√†mping, m√©s 1 euro de cada men√ļ del dinar popular, anir√† destinat a una fundaci√≥ sense √†nim de lucre.

LES ENTITATS. Paral·lelament a les ponències i activitats, s’habilitarà un espai-mercat perquè les entitats i associacions puguin oferir els seus productes o serveis, així com difondre la seva tasca. En aquesta primera edició hi participen prop d’una vintena d’entitats com ara Altem, Fundació Vicente Ferrer, Kreamics, Mifas, Tots hi som o El Dofí, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li