Les jornades ‘Conviure amb Capacitats’ arriben a l’Alt EmpordĂ 

0
2699

Les activitats se celebraran del 7 al 9 d’abril al càmping Bassegoda Park a Albanyà, on es faran jocs, tallers i conferències de diferents temàtiques 


L’Alt Empordà tindrà les primeres Jornades Conviure amb Capacitats, organitzades per un col·lectiu, sovint silenciat o poc valorat. Es tracta d’un grup de persones vinculades, de diferents maneres, al món de la discapacitat que vol promoure amb una visió constructiva i integradora el seu paper dins la societat. Aquestes jornades tenen com a fil conductor les històries vitals de superació de desenes de persones i entitats, la majoria de la comarca, que treballen dia a dia les seves capacitats. Pretenen ser un referent a les comarques gironines, ja que no hi ha cap oferta com aquesta.

CONVIURE AMB CAPACITATS. Les jornades se celebraran del 7 al 9 d’abril al càmping Bassegoda Park a Albanyà. Durant aquests dies, l’espai acollirà activitats, jocs, tallers i conferències de diferents temàtiques relacionades amb les capacitats. Durant la presentació de les jornades, al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el gerent del Bassegoda Park, Esteve Guerra afirmava que el càmping vol aportar “el seu granet de sorra a la societat per fer-la millor. No només busquem l’entreteniment i l’animació, també busquem l’aprenentatge dels nostres clients.” Guerra tancava la seva ponència sentenciant que un dels objectius del càmping és “treure la percepció d’un discapacitat.”

Una altra de les ponents i impulsora d’aquestes jornades és Mar Casas, que durant la presentació va explicar que els tres dies al càmping han de servir per mostrar “les capacitats que hi ha darrera de les persones que suposadament tenim certes discapacitats”. En aquest sentit, Jan Millastre, va explicar que les inscripcions a les diferents activitats seran gratuïtes, i el 20% de la recaptació total que es faci en concepte d’allotjament al càmping, més 1 euro de cada menú del dinar popular, anirà destinat a una fundació sense ànim de lucre.

LES ENTITATS. Paral·lelament a les ponències i activitats, s’habilitarà un espai-mercat perquè les entitats i associacions puguin oferir els seus productes o serveis, així com difondre la seva tasca. En aquesta primera edició hi participen prop d’una vintena d’entitats com ara Altem, Fundació Vicente Ferrer, Kreamics, Mifas, Tots hi som o El Dofí, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li