Les fronteres interiors són el tema de la sisena edició del Fotolimo

0
591

El festival oferirà una vintena d’exposicions i esdeveniments entre Portbou i Cerbère de l’17 a el 26 de setembre


La sisena edició del certamen Fotolimo, que es celebra simultàniament en una doble localització en la frontera francocatalana, a les localitats de Portbou i Cerbère, oferirà una vintena d’exposicions i activitats on el tema principal és la frontera.

El certamen comptarà amb exposicions d’artistes consolidats com Sanne de Wilde amb L’illa dels daltònics o Lourdes Grobet amb Equilibri i resistència – Estret de Bering, i també amb les propostes dels artistes emergents seleccionats entre les 400 propostes rebudes a la convocatòria de projectes «Fronteres interiors»: Sina Niemeyer, Giulia Ferrari, Lucie Hodiesne, Gabriela Rivera Lucero i Irina Shkoda, així com els tres projectes convidats dels artistes Yanahara Mauri, Jean-Pierre Hercourt i John Kalapo. També hi exposaran col·lectius com RUIDO Photo i la mostra The Backway, un projecte transmèdia sobre les principals rutes migratòries d’Àfrica a Europa, i Mirades Creuades de Collective 220, una narració fotogràfica que explica la història del territori algerià en la seva multiplicitat.

MÉS QUE EXPOSICIONS. El festival també oferirà projeccions, taules rodones i conferències, com la d’André Rouillé, amb «La fotografia digital, una força neoliberal», en col·laboració amb l’Escola d’Estiu Walter Benjamin. A més a més Mónica Parra presentarà el seu llibre Migració i resistir, un testimoni vital i imprescindible de la realitat de la crisi humanitària que es viu actualment al nostre continent. A tot això també s’hi han de sumar les lectures de portafolis amb comissaris i directors de centres d’art francesos i les activitats de fotografia participativa dirigides per l’artista i terapeuta Ainhoa Valle.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li