Les flors i les creacions artesanes ompliran els carrers de BorrassĂ  amb la XIV Fira del Corpus

0
1310

La Fira es farĂ  el diumenge 16 de juny i en la seva preparaciĂł hi treballen veĂŻns de manera voluntĂ ria


Les flors tornaran a prendre protagonisme a la XIVa edició de la Fira del Corpus de Borrassà, el pròxim diumenge, 16 de juny. Tal com detallen des de l’organització, durant tot el dia el poble exhibirà els muntatges i les ornamentacions de tipus floral que han preparat, amb materials reciclats, un grup de veïnes i veïns de Borrassà, que va començar a treballar-hi de manera voluntària el mes de febrer passat en tallers setmanals i que s’han intensificat els últims dies per tenir-ho tot a punt.

LA SALA DE L’ATENEU. Un dels espais on es podran visitar els treballs elaborats artesanalment és la Sala de l’Ateneu. D’aquesta zona se n’ocupa l’Anna Soler, veïna i comissària dels treballs florals de la fira, qui detalla que en aquesta edició s’ha comptat amb l’ajuda «d’una vintena de persones». Afegeix que el dia de la fira «la sala destina un espai per a les flors o les plantes de persones veïnes de Borrassà que vulguin exposar les seves plantes». La comissària explica que «els muntatges i elements florals que s’han preparat tenen una tendència minimalista i una inspiració japonesa. S’han entrellaçat unes tires llargues i unes altres de cotó i s’han fet flors amb folis que decoraran les parets. Hi haurà uns muntatges en forma de barraca fets amb canyes lligades; uns petits testos de flors amb rodonetes acolorides que tenen un caire infantil, que es penjaran i jugaran amb el moviment, les formes, l’espai i els colors. I també hi haurà uns elements en forma de finestres petites i estretes i altres muntatges fets amb branques seques, retalls de roba, fil i altres materials reciclats».

PARTICIPACIÓ ESCOLAR. D’altra banda, la mainada també participa en l’activitat elaborant dissenys des de l’escola Sant Andreu i en els tallers creatius que es fan els dissabtes al matí. I, igualment, es mostraran els rams de flors, els centres i les diferents creacions florals que preparen veïns del poble a títol individual.

LES CATIFES. Els elements decoraran la Sala de l’Ateneu i altres espais d’aquest equipament i se sumaran a les catifes de flors que els veïns i les veïnes faran el mateix dia de la fira a primera hora del matí amb flors i altres materials, i a les decoracions amb motius florals que ornamentaran balcons i altres espais. D’aquesta part de la fira se n’ocupa la veïna i membre dels treballs florals Dolors Moy, qui detalla que en aquesta edició hi haurà «sis catifes diferents, encara no se sap com seran perquè la majoria les fem improvisant amb les flors i els materials que tenim». L’únic que ens avança Dolors Moy és que la catifa en què ella participa estarà dedicada a la Colla Castellera de Figueres, en què s’inspira. Afegeix que la catifa del jovent del poble és la que s’ubicarà a la placeta i dins l’església també n’hi haurà una, a banda de la tradicional del carrer llarg de Borrassà. Per l’alcalde del municipi, Ferran Roquer, la importància de la fira rau en el fet que «és la mostra d’un treball col·lectiu i en equip. Hi ha la implicació de veïns de totes les edats, ja que compta amb la participació de gairebé tot el poble, que en un moment o altre hi treballa, sigui assistint als diferents tallers i trobades; anant a buscar flors; fent les catifes o preparant muntatges, rams, centres i tota mena d’elements florals des de casa mateix per mostrar-los durant la jornada de Corpus».

ALTRES ACTIVITATS. Les exposicions i mostres florals seran gratuïtes, però durant el dia el consistori ha programat diferents activitats per complementar les exposicions florals. Entre aquestes, cal destacar la missa solemne que es farà a les 12 h, que comptarà amb l’acompanyament musical de la cobla La Principal d’Olot.

Però les activitats que prendran un paper important dins la programació seran els tallers temàtics per a mainada i adults i la xerrada de clausura. Pel que fa als tallers, es faran a la tarda i n’hi haurà un total de tres, tots amb alguna relació amb la creativitat, les flors o la dansa. D’altra banda, per cloure la celebració del Corpus, a les 20 h es farà una xerrada-demostració que porta per títol «Un material de construcció ecològic i tradicional a Borrassà i l’Empordà», a càrrec de l’educador ambiental i director de Rocamare Bioconstrucció, Oriol Balliu.

Pots consultar el cartell de l’esdeveniment, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li